mne pripada ako super karta dufam ze nebude hucat ako 5800/ultra :?
Printable View
mne pripada ako super karta dufam ze nebude hucat ako 5800/ultra :?
Tak píšeš ako keby si tú 5800 mal a čakáš na 5900 :DCitace:
Původně odeslal hyde
hučet nebude a navíc už bude zabírat zase jeden jeden PCI slot ! což se super,až vyjde,tak dám vědět jak šlape ;D
Dyt ale ma fungovat na 450 Mhz a pameti na 850 Mhz ??? Musi to byt fakt nejak vychytany....Nevim jak moc je to jadro upraveno.
ty budes zase menit? :-oCitace:
Původně odeslal Marek.Sedlář
Marek, potom daj vediet, do ktoreho kontajnera si vyhodil R9800 ;DCitace:
Původně odeslal Pavlis
Do mojeho :roll:Citace:
Původně odeslal Ed Reznor
Co sa ti nezda sak 5800 sla na 500MHz a toto je tiez na 0,13 mikro, isla by aj viac ale kvoli synchru s pametou ktora ja na hranici fyzikalnych moznosti, inak tie ramky pojdu az na 900MHz.Citace:
Původně odeslal Koblas
Tak to slintám http://www.overclocking.cz/4um/image...icon_drool.gif
Citace:
Původně odeslal juzko
5800 ultra uz je pretocena jak prase, kdyz zvysim jenom jadro z 500MHz na 525MHz tak klesne vykon v 3Dmark2003 z 5212 na nejakych 4200, nechapu proc, asi to nejak snizilo zase takt zpatky, ale teplota byla porad v pohode, nejakych 73°C
asi snizuji kvuli tomu ze 500MHz uz je hranice, a radsi budou mit tichou kartu s "pouhyma" 450MHz
Proste se to nejak brutalne prehriva.Kdyz sem zapujceneho 9500@9700 dal na 380 Mhz (jadro) tak vykon sel naprosto do ***!
Nechci se hádat, ale tahle FX5900 zabírá pořád DVA SLOTY ....Citace:
Původně odeslal Marek.Sedlář
http://www.pctuning.cz/ilustrace/new...5900ultra1.jpg
Ty 2 sloty, grafiky budou zabírat asi už navždy chlazení je chlazení. Stejně se pod AGP nemá radši nic dávat, prý se to hádá s AGP. Pokuď karta to místo vykompenzuje výkonem, tak radši beru ten výkon. A to jedno místo oželím, výkon je holt výkon.
sem zvedavej jestli se za chvilu objevi v bazaru "P:hercules radeon9800pro" ;D
kdesi sem ji videl od gainwardu za 897 euro - dáš za to tech 30k ??
Možná jsem cvok, ale kdybych měl navíc 30 000,-Kč, tak bych to hned bral, a navíc současný výkon není konečný. Uvidíme co udělají nové ovladače, podle mě to bude docela nářez :-)
No,teda hosi,i kdybych bral 60k mesicne,tak bych se rozmejslel,jetsli ji koupit :? Pulka platu za blbou desticku do pocitace ;D Je to ffakt husty,ta cena :? Ale zase vedet,ze,ji proste jen mam ;DCitace:
Původně odeslal John.b
No tak podle toho co jsem cetl ja, tak GF FX 5900ultra by mela stat kolem 400 dolaru, jinak jsem videl v nejakem americkem obchode nabidku na prodej radeona 9800pro s DDR-II pametma za 600 dolaru.
Nechci se hádat, ale tahle FX5900 zabírá pořád DVA SLOTY ....
http://www.pctuning.cz/ilustrace/new...5900ultra1.jpg[/quote]
Ja nechapem tych ludi co davaju karte za minus alebo nevyhodu ze zabera dva PCI sloty but o kompoch nevedia nic alebo su nejak zaujaty na nVidiu nechcem tymto nikoho urazit, len chcel by som vidiet toho experta co si da pod grafihu do PCI cka nejaku kratu a ako mu to pojde asi nijak ??? :idea:
A ked mam SOLTEK dosku tak co som si vsimol ta nema pod AGP PCI slot a aj naco je to zbztocne tak aj tu napisu ze zabera dva PCI sloty. ??? ??? 8-)
Ja nechapem tych ludi co davaju karte za minus alebo nevyhodu ze zabera dva PCI sloty but o kompoch nevedia nic alebo su nejak zaujaty na nVidiu nechcem tymto nikoho urazit, len chcel by som vidiet toho experta co si da pod grafihu do PCI cka nejaku kratu a ako mu to pojde asi nijak ??? :idea:Citace:
Původně odeslal ManDark
A ked mam SOLTEK dosku tak co som si vsimol ta nema pod AGP PCI slot a aj naco je to zbztocne tak aj tu napisu ze zabera dva PCI sloty. ??? ??? 8-)[/quote]
Ano, ano přesně moje slova, však už jsem to psal už nahoře. Já bych si osobně nikdy pod AGP nic nedal a stejně ta moje GeForce 3 Ti 200 taky trošičku zasahuje do PCI, takže to taková novinka zase není, ale jak jsem psal už nahoře za ten výkon to určitě stojí. A taky třeba časem výrobci desek to PCI vynechají nebo to nějak posunou, i když vlastně je to stejně jedno ono se to totiž hádá s AGP že???
A co tak si precitat tento clanocek:
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=17798
A myslim, ze po jeho precitani asi budete plakat (aspon ten, kto vymyslel nazov tohto threadu).
Ten clanek prece nic nedokazuje, je to spekulace a pouze o pripadnem podvadeni v 3d marku03, ktery stoji stejne za ***** Za tohle u me GeforceFX 5900 minus nema, ale za tu cenu jo. Uvidime jak to s cenou bude casem u nas. Jinak jsem rad ze nVidia konecne vydala neco poradneho, uz to zacalo vypadat na ATi monopol v grafickych kartach a to by bylo moc spatne.Citace:
Původně odeslal Toxic
A to si tak najivne myslis,ze Ati to nedela????!!! :roll: ;DCitace:
Původně odeslal Toxic
Já myslím, že podvádí úplně každej, kdo k tomu má sebemenší příležitost. Myslet si můžeme co chceme a jsou i takové firmy, které dávaly na odiv svoji čistotu a bezúhonnost, aby se za několik let nebo pouhých měsíců zjistilo, že to doopravdy bylo také tak trochu jinak..
Prostě - dejme jim příležitost jakkoliv ovlivnit cokoliv ve svůj prospěch a oni ji zcela v souladu s tržním hospodářstvím využijí. Kdyby to neudělali, považoval bych to osobně za slabost té firmy a slabá firma vždy musí zaniknout, byť by byla jakkoliv čistá a neposkvrněná.
Takových příkladů je habaděj a každý z vás si na nějaký jistě vzpomene.
Samozřejmě ;D potom přijdou dravci a když už nic, alespoň vybagrujou z té zaniklé společnosti, techniky, vědce a inženýry, programátory, prostě vše dobré, co zbylo a neuteklo jinam, no a hlavně DOBRÉ jméno podniku.
Ale na čistou hru dneska nikdo nemá dost naivity ani financí :-)
My, zákazníci si musíme zvyknout, že nás budou firmy postupně podvádět víc a víc. Vždyť nám pořád lžou, tak není čemu se divit.
Kdo si zachoval zdravý selský rozum si na prstech jedné ruky spočítá, jak to asi může být a ti ostatní .......
Jo jo ty spekulace mě serou, není to potvrzené a zastánci ATI hned říkají, že je to na dvě věci. Fakt mě to udivuje, jak někteří hltají všechny věci jako v nějakém pořadu v televizi, který ale naštesí momentálně není. Až to někdo dokáže tak tomu budu věrit. A navíc si zato může i částečně Futuremark, když holt nVIDIA nemá přístup k beta verzím, tak jak to může vedět. Hlavně mi teďka někdo napište, že to určitě všechno ví a že to dělá nVIDIA záměrně.
no za to,ze nvidia nemuze k betaverzim future marku si muze nvidia sama,
jinak jiste - podvadet muze kazdy, ale pokud mam dve karty se stejnym vykonem (nebo skoro stejnym) a jedna topi jak blazen a musi mit extra chladic tak si asi vyberu tu druhou, na druhe strane chci aby mi vse jelo a fungovalo..narazim na Doom3 s kterym ma ATI potize, oproti tomu chci i kvalitni obraz a ne driverama osekane detaily...
A ktem dvema slotum..je to na houby!!! ja napriklad tam mam ledky a USB,-velky chladic by me nevadil,ale ten plech jo..
jinak pokud mas modem,sitovku,TV kartu, a zvukovku..tak volne sloty na kdejake vyvody potrebujes..
Jinak asi bych se rozhodoval podle ceny...