Vodnika budu delat poprve takze bych potreboval ne objasnit ;D
1. kolik litru vody je potreba abych uchladil procik kdyz mi komp jede tak 6 hodin denne ?
2 Cerpadlo - Sicce Shark 400l/h, 6.5W je to dobrá volba ?
Diky za odpovedi
Printable View
Vodnika budu delat poprve takze bych potreboval ne objasnit ;D
1. kolik litru vody je potreba abych uchladil procik kdyz mi komp jede tak 6 hodin denne ?
2 Cerpadlo - Sicce Shark 400l/h, 6.5W je to dobrá volba ?
Diky za odpovedi
mno to čerpadlo bych volil rozhodně výkonější-čím víc litrů vyčerpá tím to samozřejmě lépe chladí než aby to sotva to čerpadlo protlačilo třeba přes vymeník kterej mám, čerpadlo ktery mám ted ma vytlak nejakych 40 cm a 400l/h což je dost malo ale taky to utahne, už sem si vyhlid čerpadlo za asi 790,- nemužu si vzpomenout co to je značku ale ma parametry vytlak 1,35 m a 600 l/h coz je uz celkem dostačující...
1) nezalezi jen na prutoku ale i na vytlaku
2) zalezi jaky budes mit vymenik-pokud skodovka tak na nej musis jeste foukat, pokud nejaka vetsi nadrz(10 litru a vic) tak se ta voda ani nezahreje :idea:
3) pokud ho stavis kvuli tichu tak chlad i grafiku a chipset :idea:
1. s vymenikem staci minimum vody, tak do pul litru, bez vymeniku to bude chtit vetsi objem tak 5-10 litru, aby se voda stacila ochlazovat, to chce odzkouset.Citace:
Původně odeslal m4jty
2. pokud ti tohle cerpadlo protlaci vodu pres vsechny bloky a hadice v systemu, tak je dostatecne, rychlost prutoku na vykonu chlazeni nezalezi, voda se stejne promisi sama, takze bude mit ve vsech mistech stejnou teplotu +- 1 C, rychlejsi cerpadlo ti akorat zrychli setrvacnost, takze ze se teplota v systemu rychleji ustali nez u pomaleho cerpadla
jojo, průtok neni vše, k tomu je důležitý výtlak,..
Aby se ti nestalo, že sice čerpadlo naprázdno přečerpá 400l, ale když na to zapojíš hadice, blok a výměník, tak už to sotva proteče,..
jj, samozrejme tohle nemuzes pri kupovani cerpadla vyzkouset, takze je dobry kupovat s rezervou, ale Eheim 300 l/h s vytlakem 1,2 h staci, tak pokud to ma podobny specifikace tak pohoda
ja sem si poridil prave ten vymenik co prodava Aqacool http://www.aquacool.cz/hlavni_produkty.html ten ujde...
sicce nova doporučuju...ma ji hodne lidi...hodně lidi ma i micru ale toto jde i jako prutokač :wink:
Jo to cerpadlo ti staci,
Aquacool ma totiz nekdy realny prutok s cerpadlem 1046 jen 66l.
(prilis maly prumer hadic atd.)
Ale staci. pokud to delas pouze kvuli tichu.
Pokud si uděláš uzavřený okruh, nemá výška vodního sloupce vliv, vznikne pouze tlaková ztráta prouděním (třením).
ja mam novu a tu mam v zavařovačce 0.5l
:arrow: v okruhu asi 700ml destliky + par kapek puru