Potreboval bych poradit nakou dobrou zakladku do 5000. Jakej bude mit cipset je mi jedno. Integrovanou grafiku(nforce) nepotrebuju. De mi ciste jenom o vykon a funkce. Jo a potrebuju aby podporovala i SDR i DDR. dik
Printable View
Potreboval bych poradit nakou dobrou zakladku do 5000. Jakej bude mit cipset je mi jedno. Integrovanou grafiku(nforce) nepotrebuju. De mi ciste jenom o vykon a funkce. Jo a potrebuju aby podporovala i SDR i DDR. dik
Jo a potrebuju aby byla na AMDčka.
MB Soltek SL-75FRN2-L - nForce2, DDR, SB, LAN -
Zajimalo by me jestli by mi na tyhle desce fungoval muj duron 900(fsb100, myslim) a sdr pameti. Asi ne co. Poradte mi jakej mam udelat upgrade do 5000. Ta deska je nutna-moje se mi posrala-nestartuje. diky
Budes musiet kupit 2 moduly DDRAM, aby ti na nforce2 bezali v dual mode.
Ten duron na tom teda prozatim pojede nez koupim novej?? A jaky ty pameti mam koupit. Ty PC400 potrebujou jakej proc aby byly plne vyuzity. A je rozdil ve vykonu mezi tim normal a dual modem hodne velikej?? Ja na ty 2 moduly asi nebudu mit prachy. Tak myslis, ze kdyz koupim nejdriv 1*256 a potom este 1, tak to bude v pohode?? Anebo mam radsi usetrit na 1*512 a casem koupi este 1 512. Hlavne fakt nevim jestli mam koupit ty nejsilnejsi(pc400)asi jo co. A casem upgraduju proc a pojedu na MAX.
na SDR/DDR je treba tahle deska od MSI KT266A+8235 http://www.msi.com.tw/program/produc...&MODEL=MS-6764 nebo Jetway V266B. Problem je ze zadnej novejsi chipset nez KT266A nepodporuje SDRka
a naco potrebujes desku s SDR a DDR? Proste vymen pameti (ceny jsou prijemne nizko). Duron ti pojede vsude na socket A...jen musis nastavit na desce rychlost sbernice.
jeste k tem pametem.... ten dual mod na nForcech2 neni zadnej zazrak, jejich vyhoda je spis v lepsim pretaktovani FSB Proto cekam na Abit NF7-S, abych ji otestnul ;-)
Pohoda, koupim teda desku a pameti, na to este mam. Na proc bych uz nemel. A co byste mi doporucili za desku a za pameti?
zakl.dosiek s podporou SDR/DDR je pomenej, jedna z nich je napr. ASRock K7VT2. Ide v podstate o ASUS, za prijatelnu cenu :wink: Doska ma starsi, ale postacujuci chipset VIA KT266A, 2x SDR, 2x DDR, 1x AGP4x, 5x PCI, 4x USB (+2 upgrade), int.zvukovku, int.LAN 10/100, format ATX, zaruka 24 mesiacov a cena prijemnych 2250SK s DPH !
...a usetrene peniaze za nizky nakup maticnej dosky + doplatok za SDR-DDR mozes trebars investovat do lepsej grafiky :wink:
tu je link na vyrobcu: http://www.asrock.com/product/amd/index.htm
EPOX RULEZZZZZZZZZ za velmi malo money VELAAAAAAAAAAAA MUZIKY :wink: :wink: :wink: :wink:
Jaky mam koupit pameti? A co Soltek, ten je taky good ne? Nebo Abit. Takze Epox, Soltek, Abit, nebo nakou uplne jinou(uz jsem se rozhod pro cipset nForce2. Na kt266a kaslu to uz je moc stary-zakladka je zakladka-musim myslet do budoucna.
http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...24425&level=55 kup si tudle a nedelej fory ;D stoji 4416,- lepsi kup me v tuto dobu nenapada :wink: + 2*256 DDRAM 400Mhz (znacku podle toho na jakou mas) :D
Možno by nebola špatná voľba Epox 8K9A a 512 MB DDR333 RAM...
Cena cca 4800 Sk bez dane, čo pri prepočte kurzu je asi toľko koľko potrebuješ...
A po čase kúpiš z výpredaja nejaký Tbred B0ku za lacný peniaz a budeš vysmiaty... :wink: