Nevie niekto poradit aky je vykonovy rozdiel ak mam Striping s dvoma diskami, oba na jedmom kanale a kazdy disk na zvlast kanale.. Nemam to fyzicky doma, aby som to testol, len o tom spekulujem. Stacil aj URL. DIK
Printable View
Nevie niekto poradit aky je vykonovy rozdiel ak mam Striping s dvoma diskami, oba na jedmom kanale a kazdy disk na zvlast kanale.. Nemam to fyzicky doma, aby som to testol, len o tom spekulujem. Stacil aj URL. DIK
teoreticky žiaden rozdiel... :|
Needle:
Postaci ti, ked ti poviem, ze dva disky davat do STRIPPINGu na jednu ksandu je debilina ??? :)
Presne tak - na jednom kanali moze data prenasat v jednom case len jedno zariadenie. Stripping je zalozeny na tom ze viac diskov prenasa data NARAZ.
jj.Citace:
Původně odeslal PiT
Uvedom si, ze pokud jsou oba na jedne ksande, tak muzes komunikovat v realnem case JEN S JEDNIM Z NICH...
Kdyz sou oba samostatne, tak de facto ano.
A navic to je celkem o data, stripping, když odejde jeden disk, tak máš všechny data v tahu :( ...
Ale, ale - rozhodne s takovym tvrzenim nesouhlasim, neni cele!!!Citace:
Původně odeslal PiT
Ja mam dva disky na jedne ksande v SW RAID (stripping 0) a vykon je brutalni... ;D
Ale SCSI ;D
;D Tady nebyla rec o rozhrani... ;DCitace:
Původně odeslal Rainbow
To je pravda, teraz mam sice len jeden disk a ked odide ten tak som v rovnakej slamastike. :-DCitace:
Původně odeslal KUBA
Ja si to plne uvedomujem, ale nemoze to byt predsa vykonovo tak zle. Ale dam na vasu radu a nebudem o tom uvazovat. Dam to rovno na dva kanale. Thanks for ALLCitace:
Původně odeslal Paolo
to neni o jedne nebo dvou ksandach.
hdd stejne real nezapise rychlejji nez rekneme 40MB/s. ata100 prenese teoreticky 100. pres kabel t jde do cache asi tak 80MB/s ? proste cpat data do jednoho pak do druheho a prvni zatim zapisuje. nejak to vyonu pomuze. jde spis o tu bezpecnost :) cisty striping by nezpnul ani na scsi. leda nejakou kombinaci s mirrorem
No s tema ksandama to nebude tak horky, teda v pripade dvou disku. Protoze ata nebude bottleneck, tim bude disk.