Ako sa daju zapnut funkcie na tomo to disku je na to nejaky soft. popripade kde by som ho mohol najst stiahnut.
AKo sa da zapnut (ta funkcia na stisovanie disku) nieco....manager nieviem presne ako sa to vola.
THX in advance.
Printable View
Ako sa daju zapnut funkcie na tomo to disku je na to nejaky soft. popripade kde by som ho mohol najst stiahnut.
AKo sa da zapnut (ta funkcia na stisovanie disku) nieco....manager nieviem presne ako sa to vola.
THX in advance.
O jakých funkcích mluvíš?
A na přepínání silent/performance/normal je nějaká utilitka od IBM.
IBM Feature Tool. Samozřejmě jen pro disky IBM! :P :-)Citace:
Původně odeslal Marty
To vis, IBM si musis stisovat manualne, Barracudu uz tichou koupis :P :lol: (noflame)..Citace:
Původně odeslal Dawn
Nejaku utilitku ma aj Maxtor myslim...ale asi len pre Maxtory.
Hitachi Feature tool funguje se všema diskama, protože AAM je ve standardu ATA-6...čili všichni výrobci to maj stejný....
jenom jeden detail 7200.7 NEMÁ AAM :!: ...resp. podle datasheetů snad jo, ale ještě nikomu se to nepodařilo zprovoznit (teda nikomu, kdo by se o to podělil jak to udělat... :? )
jinak prej existuje nějaké utilita Seagate AAM Utility, ale nikde na jejich webu jsem jí nenašel... ???
To teda koukám jak blázen. :o :-o :o Aby dneska někdo strkal peníze do vývoje takovéhle utility a pak jí nechal k volnému použití s konkurenčními disky, to se jen tak nevidí. Zkoušel jste někdo, co všechno funguje s jinými disky (já mám jen IBM). V dokumentaci to mají tak mlhavě opsáno, že s ne IBM disky může nastavování některých parametrů fungovat, ale že to samozřejmě nedoporučují a nepodporují... ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
Bude to asi ten Seagate AAm Utility ale nie som si isty ma to kamos a ma aj staru baracudu a ked zapne na tej starej to stisovanie tak je este hlucnejsia ako ta nova tak chce aj tu novu stisit ale nema na to utilitu a tiez sa pozeral po ich strankach a nic podobne cim by sa to dalo nastavit nenasiel.
IBM future tool funguje na Barracudach ATA3, ATA4 a ATA5, na 7200.7 by mal byt AAM vypnuty, pre dosiahnutie max. vykonu, takze si s tym neporadis. A naco vobec stisovat Barracudu ??? sak to je sakramentsky tichy disk v porovnani s Maxtorom, WD a IBM 7200ot/m dokonca je tichsi ako niektore 5400ot/m !!!
v porovnani s ostatnima to ano, ale v porovnani s jednoplotnovou (40G) Barracudou IV ??? rad bych si poridil novy disk a jedina sance je jak to tak vypada 7200.7 (Plus) 80G, jelikoz je taky jednoplotnova, ale nerad bych, abych zjistil ze rve vic jak moje stara :wink:
pozrite TU :wink: ;D
ta barakuda je ze zacatku dost ticha ale ted uz ji dokazu uslyset(zapojenou na AT bezvetrakovy zdroj) nevim jesli je to tim jaxe k ni chovam(prenosy v krutych mrazech i vedrech,sestrino kopani do casu za chodu :-) )ale porad je tissi nez vetraky ma tak 1dB :-)Citace:
Původně odeslal Glassman
nj jenze ty mas Barcu IV, stejne jak ja, ja vim jak je slyset, me zajima jak bude slyset ta nova 7200.7 :wink:
ta neni slyset snad vubec.. mam ji asi 3 mesice a neslysel sem ji az posledni dobou obcas zarachta a ja jen doufam ze nejde do kytek :-(Citace:
Původně odeslal Glassman
Takze on to chcel to co stisuje ten disk vypnut ale ako tak citam tak je to defaultne vypnute tak mu to oznamim a co on na to lebo ma aj IBM a tam sa dalo nastavit pekne vela veci.
Mam Barracudu IV 80GB (2 plotny) i Barracudu 7200.7 120GB (2 plotny) a jsou zhruba stejne hlucne, jak pri idle, tak pri random seek. Mozna ta novejsi je o malej chloupek hlucnejsi. Rozhodne je ale ta nova o dost rychlejsi.
V porovnani s nima je ale Barracuda V Plus strasne hlucna, pri random seeku je to uplenj rachot. A vykon V Plus je nekde mezi.
sweb.cz/DADA/disky.htm
PS: Na Barracudu 7200.7 + se chystam, jen co dojdou 160GB.
tak uz mam doma 7200.7 80G (jedna plotna), az ji zkusim, postnu sem porovnani hlucnosti s IV 40G :wink:
Moje osobne porovnanie medzi IV 40GB & 7200.7 60GB je, ze pri idle su oba tichucke, ale pri random seek, je ta 7200.7 hlucnejsia - ale da sa to vydrzat!! ;D
Daji se koupit uz ty 160G s 8M cache ? Odesla mi Barca IV ( respektive neodesla ale ma BB to po roce provozu obcasnyho a velmi dobrem zachazeni - do PC se neda kopnout a disk je chlazeny... ) ale chci dat Seagatu jeste sanci :) , no proste chci tichej disk :wink:
Co presne jsou ty Barracudy 7200.7??? Je mezi nima tenhle disk?
HD 120,0GB Seagate ST312 - SATA
Rekl bych ze joCitace:
Původně odeslal Diabolique
http://www.seagate.com/cda/products/...81,586,00.html
Taky mam ja a som spokojny :wink:Citace:
Původně odeslal Harry
Tak ja by som ho bral tiez, kamos ho ma som zizal co to za divy robi. :wink: 8-)Citace:
Původně odeslal Ed Reznor
heh, ake divy ??? pochval sa troska ... :wink:Citace:
Původně odeslal ManDark
kamos by celkom bral naky SATA disk do jeho ABIT NF7-S ... striha video a celkom by sa mu pacilo mat jeden BarcaV 80GB cez redukciu co dostal k doske na jeden kanal SATA a ten novy SATA 120GB by si dal priamo na druhy SATA .... no a to najlepsie na koniec - svoj stary 40GB Barca IV by mohol dat mne, len co by som predal dalsiemu kamosovi moju Barcu 20BG 8-) ... dobry plan , nie ;D :wink:
ehm, akurat neviem ci ten SATA by mal okrem super tenkych kablikov aj nejaky iny priaznivy efekt ... ???
2 Marcelino: Sem tam nenabehne sem tam mu akoze chyba graficka karta pritom ju tam atd.....
Tak to je celkom super plan, a ten SATA je momentalne aj tak taky rychly ako ostatne ATA100-133 disky. Akurat pristupova doba je rychlejsia.
Ked uz SATA tak WD RAPTOR :idea: ;D ;D