Prosím o radu jak co nejlépe nastavit procesor K6-2 500 MHz na základní desce Lucky Star 5MVP3 rev.2.0. Deska umí násobič 4,5 x a 100 MHz, ale v manuálu se uvádí podpora pouze K6-2 400 MHz max. Mám nastavit tedy pouze 400 MHz nebo je jiná možnost?
Printable View
Prosím o radu jak co nejlépe nastavit procesor K6-2 500 MHz na základní desce Lucky Star 5MVP3 rev.2.0. Deska umí násobič 4,5 x a 100 MHz, ale v manuálu se uvádí podpora pouze K6-2 400 MHz max. Mám nastavit tedy pouze 400 MHz nebo je jiná možnost?
Rekl bych, ze deska ten nasobic umi nastavit, jen se o tom nepise v manualu/na desce. Je nekde na webu popis ty desky ? Jsem linej to hledat :oops:
Podle me vsechny super 7 socket desky meli max. nasobic na 5,5 ...
Nejspis to bude nejaka "nedokumentovana" kombinace nasobicu :-)
tak tak, měl matsonic s tihle čipsetem + AMD K6-II 500Mhz a násobič byl do 5,5. Ten můj procák ale nešel ani na 530 Mhz... :?
přinejhorším dej násobič 4,5 a zvyš frekvenci FSB, což by bylo vlastně ještě mnohem lepší :-)
Když nastavíš Multiplikátor na 2x tak se automaticky přepne na 6x, takhle to fungovalo u LuckyTech P5MVP3 takhle mi fungovala K6-2 400@570
Když dáš násobič na 2x tak opravdu poběží na 6x. Moje deska je v m,anuálu psaná taky jenom do 400 a běžim líp.
X-FATHER: Jak jsi K6 dostal pres 600MHz? Me nejde stabilne ani na 600. Mam GA-5AA a predtim jsem mel LS 5MVP3. Ted jede na 110x4.5. Na 550 taky blbla.
chladit chladit chladit, a nebát se voltáže, ale hlavně chladit
Oranger: tobe chutna Starobrno ???
Sundanej plech, napětí na 2,9V, chladič z durona a na něm větrák ze zdroje. FSB na 112. Toť vše.
JojoCitace:
Původně odeslal Sam Hawkens
A taky můžu Krušovice
voltaze se nebojim, behala i na 3,5V. O tom sundavani plechu jsem taky kdysi uvazoval... Jak jsi ho vlastne sundal? Ja bych hlavne nechtel zkurvit chip :-(
Mam desku GA-5AA a nasobic jde az na 6. Procik sem jen tak pokusne taktil, 550 (uz nevim jak voltaz) jel v pohode. 570 uz byla sem tam nejaka ta chybaka, 600 uz to bylo nestabilni jak ludra ...asi je to tim ze mam takovy ten stary chladic s malym pasivem a malym vetrackem :))
Na odříznutí sem použil spárovací plech o tloušťce 0,1 mm, kterej sem po hraně nabrousil. Párkrát sem čet, že to někdo v rozích odřezával obyčejnym nožíkem, ale je tam dost tenká mezera a ani žiletka se tam nevejde. Ten plech tam zajede úplně bez problémů. Pak jen stačí strčit tam šroubováček a otočit s nim. Utrhne se to poto i z toho jádra. Očistit zbytky tý hmoty a přilepit dobrou pastou pořádnej chladič.
Toť vše.
Hlavně pozor, destička CPU je poměrně dost křehká a může snadno naprasknout, a jádro pak pořádně očistit...
Ja se na to dival a myslim ze ziletka se tam vleze v poho ... Bratranek mel jeden odpaleny procak K6-2 a delal to ziletkou :)
Žiletka je moc tlustá. Měřil sem tu mezeru spárovejma plechama a má asi 0,12 mm. Takže pokud se to řeže žiletkou, hrozí větší nebežpečí, že někde něco praskne. Tim plechem je to bez násilí.
Ja som mal tu istu dosku len reviziu 1.2 tie kombinacie jumprov na nasobice si jednoduch kombinatoricky dopocitas z tych co mas v manuali - tolko toho zas nieje mal som to za 10 min aj s napadom vyriesenie. Alebo to rovno na dakej slabej FSB odskusaj a mas to na beton .... Na tej doske ide FSB viac ako 100 ? o tom so nevedel ... MVP3ky to mali ? to nebolo nikde popisane