Vie mi niekto povedat ako modovat zdroj aby sa dala regulovat voltaz na 12V vystupe ? potrebujem to zhruba 6-12V
Printable View
Vie mi niekto povedat ako modovat zdroj aby sa dala regulovat voltaz na 12V vystupe ? potrebujem to zhruba 6-12V
hele ja to nejdriv chtel resit jenom s regulovanym odporem...ale mnohem lepsi je takzvanej stmivac...da se to koupit jako stavebnice...ja mam napriklad regulovatelnej od 15 do 0 V a zvlada to proud az 3A .....to by si s odporem nedosahl...Citace:
Původně odeslal TimeLord
ono hlavne zalezi co tym xces napajat, tj aky typ zataze (odporova, kapacitna, indukcna) a aky prudCitace:
Původně odeslal TimeLord
podla toho potom su rozne moznosti - bud obycajny potenciometer, alebo nejaky regulovany zdroj napr. typ LM317, alebo ak velke prudy tak potom impulzny zdroj
Myslel som priamo v zdroji, nahradit pevny odpor ktory tam je nejakym potenciometrom. Ako to riesit externe mi je uplne jasne.. PWA regulator.
tak v tom pripade zalezi na konkretnom zapojeni konkretneho zdroja ... nemyslim ze vsetky zdroje su robene uplne rovnakoCitace:
Původně odeslal TimeLord
To mi je jasne.. preto by som rad niekoho kto sa v tom vyzna a vedel by sa pozriet do toho zdroja.. je to nejaky 400W, KMC alebo tak nejakCitace:
Původně odeslal Lopo
mno ja by som sa aj pozrel ... ale ci by som to vedel upravit nerucimCitace:
Původně odeslal TimeLord
hele kdyz si tak vzdelanej tak mam dotaz....kdyz reguluju otacky vetraku prave tim stmivacem dela to neco se zdrojem nebo tak????mam tam pouzit neco jinyho?