Jak je to teď s biosem u Abitu?
Hodně jsem si toho tady přečetl o ABITu a jeho problémech při ukládání v biosu. Úplně mě polil horkej pot :o . Mám tuhle desku objednanou (proto už od včerejška taky otravuji s otázkami) a teď se na ní přestávám těšit. Mám sto chutí to změnit na ASUS. Oyve se mě někdo, kdo by mě dokázal říci, jak to s tím biosem vlastně je (na co si dát pozor..), a jestli mám raději jít do toho ASUSu. Spěchá..... Děkuji
Re: Jak je to teď s biosem u Abitu?
Citace:
Původně odeslal Iceman
Hodně jsem si toho tady přečetl o ABITu a jeho problémech při ukládání v biosu. Úplně mě polil horkej pot :o . Mám tuhle desku objednanou (proto už od včerejška taky otravuji s otázkami) a teď se na ní přestávám těšit. Mám sto chutí to změnit na ASUS. Oyve se mě někdo, kdo by mě dokázal říci, jak to s tím biosem vlastně je (na co si dát pozor..), a jestli mám raději jít do toho ASUSu. Spěchá..... Děkuji
A co ti přijde za revizi ? víš aspoň ? jestli 1.2 nebo 2.0,tak tam je už bios,který se neposere,aspoň mi se to nestalo :-) ale radši když budeš flashovat nový bios,tak neměj přetaktováno.
A co ti přijde za revizi ? víš aspoň ? jestli 1.2 nebo 2.0,tak tam je už bios,který se neposere,aspoň mi se to nestalo :-) ale radši když budeš flashovat nový bios,tak neměj přetaktováno.[/quote]
Bohužel nevím, objednával jsem včera z czechcomputer poslední kousek.
Neví někdo co maj za revize?
Citace:
Původně odeslal Iceman
A co ti přijde za revizi ? víš aspoň ? jestli 1.2 nebo 2.0,tak tam je už bios,který se neposere,aspoň mi se to nestalo :-) ale radši když budeš flashovat nový bios,tak neměj přetaktováno.
Neví někdo co maj za revize?[/quote]
1.2 v nejhorším případě,takže jsi za vodou.
Neví někdo co maj za revize?[/quote]
1.2 v nejhorším případě,takže jsi za vodou.[/quote]
Máš pravdu, teď jsem jim volal, je to revize 1.2. Takže jsem v poho?
Můžu teda vesele měnit nastavení v biosu, aniž bzch se bál zmáčknout ENTER ?
Děkuji moc, docela se mě líp dejchá. Akorát mě překvapilo, že mě tam tvrdili, že u týhle desky není FSB/MEM 4/4....4/5...5/5 atd, ale že se to nastavuje zvlášť ( FSB i paměť nezávisle) - je to pravda?
Citace:
Původně odeslal Iceman
Děkuji moc, docela se mě líp dejchá. Akorát mě překvapilo, že mě tam tvrdili, že u týhle desky není FSB/MEM 4/4....4/5...5/5 atd, ale že se to nastavuje zvlášť ( FSB i paměť nezávisle) - je to pravda?[/quote]
Je to stejny jako u ostatnich abitu, ty rozdily v biosech jsou minimalni, takze to tam je.
Citace:
Původně odeslal Iceman
Citace:
Původně odeslal Iceman
Děkuji moc, docela se mě líp dejchá. Akorát mě překvapilo, že mě tam tvrdili, že u týhle desky není FSB/MEM 4/4....4/5...5/5 atd, ale že se to nastavuje zvlášť ( FSB i paměť nezávisle) - je to pravda?
Ale jde to tam normálně,proč by nešlo,ale hned jak ti dojde,tak si tam hoď novější bios,který má ještě lepší ochranu proti pomrvení si biosu.Jenom si hoď bios na disketu,při startu zmáčkni Alt + F2 jakmile se to objeví vlevo dole a on si sám ten bios načte dopředu,takže nehrozí že by ti to tam házelo bios,který byl nečitelný,kvůli blbé disketě.Zůstává tam od revize 1.2 bootblock,takže kdyby se ti pomrvil přece jenom náhodou bios,tak stačí dát jenom restart a on si po restartu automaticky šáhne po disketovce a bude hledat si bios,pohodka.