Volím mezi disky:
HD 60GB/7200rpm, Barracuda 7200, ATA 100
nebo
HD 60GB/7200rpm,IBM Vencouver II, ATA/100, 7200
Co je vhodnější?
Printable View
Volím mezi disky:
HD 60GB/7200rpm, Barracuda 7200, ATA 100
nebo
HD 60GB/7200rpm,IBM Vencouver II, ATA/100, 7200
Co je vhodnější?
rozhodně IBM...je mnohem rychlejší a rozdíl v hluku nepoznáš :wink:
EDIT: nechci ti do toho kecat, ale vem to IBM :!: jo opravdu říkám IBM :oops: kup si IBM :evil: ano, opravdu píšu KUP SI IBM :wink: :-) :smoke: ...koupíš si teda to IBM ??? kup si ho... :!:
:lol: :lol: :lol:
IBM je proti Seagatu hlasity a nikdo s tim nic neudela i kdyby si podrezal zily ;D
Toho Seagate 7200.7 60GB som si dnes dal do pocitaca. Je krasne tichy, ako B4 (tu mam tiez). Rychlost neviem povedat - netestoval som.
Ja uz jedine Seagate, klidne ozelim par mb/s ve prospech rychlosti :-)
Tie Barce 7200.7 ale nie su az take spolahlive ako boli starsie Barce, To IBM je aspon rychle a hluk je z mojho subjektivneho pohladu v normeCitace:
Původně odeslal Octopuss
...hovori Ti nieco FeatureTool :?: ak nie tak to neprehanaj s tym vyjadrovanim -OKI :wink:Citace:
Původně odeslal Octopuss
netusim o co jde a ani me to nezajima, Seagaty proste jsou nejtissi. uz si zacal rezat?
juzko: Chcel by som od teba, aby si napisal, preco si myslis, ze nove 7200.7 su horsie, ako "starsie" (tym myslis asi B4) Seagate disky. Pracujes sko servisny technik v IT obchode a podla reklamacii diskov tak hodnotis, alebo iba si tu na fore precital, ze niekto komu odisla nova 7200.7 povedal, ze su horsie???Citace:
Původně odeslal juzko
Ako ja si pamatam tu na fore prebehli informacie od uzivatelov, ze im zacali odchadzat B4 a nikto tu nepise, ze B4 su nespolahlive. Spolahlivost diskov je podla mna ves stastia a nahody - teda okrem priznanych chyb alias Madarske IBM a pod a nielen diskov, ale vsetkeho pocitacoveho HW.
Podla mna toto je nakaza ludi tu na fore. Niekto spomenie, ze xy HW je onicom, druhy sa prida a treti a dalsi uz to beru samozrejmost, ze spominany xy HW je onicom. Nazyva sa to - davova psychoza !! ;D :wink:
koukni sem...čtvrtý příspěvek od zhora.... http://www.overclocking.cz/4um/viewt...r=asc&start=30 :wink:Citace:
Původně odeslal OndreJ
...tak to by ta malo zaujimat, ked tu pises take blbosti bez toho aby si vedel aka je skutocnost :!:Citace:
Původně odeslal Octopuss
:arrow: ja som nenapisal, ze Barce su hlucne ale IBM/Hitachi po zapnuti Acoustiq Managmentu su nehlucne minimalne na urovni Barci :!:
Nerikam ze ne, ale za jakou cenu? Nejspis je to hodne zpomali, ze jo?
Citace:
Původně odeslal Octopuss
Ma to pomalejsi seek, to je vsechno. Treba ja pouzivam svuj disk na komprimovani videa, tam me seekovani nevadi, protoze ukladam vetsi objemy dat
...spomali to tak., ze to ani nespoznas pri beznej praci a aj takto spomalene IBMko je este stale rychlejsie ako Barca :wink:Citace:
Původně odeslal Octopuss
Barracudy maju AM nastavene od vyroby na 128 (minimum)Citace:
Původně odeslal Octopuss
IBMka na maximum (255) a jeho nastavenim na hodnoty cca 160-190 dosiahnes tichy disk, pricom vykon velmi neklesne.
To uz je zase diskutalbilni :-)
Pujcte mi IBMko a Seagata a ja si to rad vyzkousim. ;D
:eek: :-oCitace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
ehm, co je AC?
...??? a co ma byt diskutabilne ??? ze je IBMko so zapnutym Acoustic managmentom rychlejsie v syntetickych benchmarkoch ??? TO JE FAKT :!: ;D
...ale kazdy nech si kupi co uzna za vhodne :wink: :!:
njn, já vám to řikám pořád, že IBM rulezzzzzz :!: :smoke: :smoke: :smoke: ;D ...a vy mi furt nechcete věřit...teda někteří... :evil: :roll: ;DCitace:
Původně odeslal PiT
Nevim jestli to ted napisu spravne, tak me nekamenujte, ale je to neco jako " Accustic management ", ovladani hlukuCitace:
Původně odeslal Octopuss
...AC je jedine Artic Cooling ;D ;D ;D ale AM moze byt Acoustic Managment :arrow: to som tu uz par krat napisal
...Octopus: skus hodit oko napr. sem, ak si to este nevidel: :arrow: http://www.hwplus.sk/modules.php?nam...article&sid=47
...uplny suhlas :wink: ;DCitace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
nechapem ako moze nekdo na neaku znacku povedat rulezz asi ti proslo rukami 5 diskov a .....mne rocne prejde rukami cca500 diskov ci uz novych alebo starici ktore kontrolujem cimkolvek co my pride do ruky z novych maxtor najmenej reklamacii a kup Quantum a zo 100kus. po 5 rokov sa ti vrati 50kus. takze radsi sa optej nakom velkosklade (najkepsie viac a hlavne nekoho znameho ( a podla poctu reklamacii se rozhodni a jest u kazdej znacky sa najdu shity :lol:
Ondrej: Ako technik IT som robil od 96 a s prestavkami sa k tomu vraciam (dnes som uz inde - design ASIC/FPGA) ale k statistika ked zacali B4 bola impresivna po roku ich odislo menej ako 3% co je unikatny vysledok co viem tak B7200.7 uz teraz par mesiacov po starte ma problemy hlavne s loziskami, a nemyslim si aj tak ze B7200.7 su zle disky spolu s IBM 180GXP je to to najlespie na trhu (cena/vykon/hluk/spolahlivost) ale ak spravim vazene hodnotenie vsetkych vide mi najlepsie IBM, lebo Barca s nim straca jak v cene tak vo vykone, hluk je podobny a spolahlivost, k tome nemam este dostatocne podklady ale IBM urcite nestraca, to som si isty.