Re: Total Commander zlobí
Mensí korektura:
Citace:
Původně odeslal
Mikus
CH se ve jménech souború a slozek zobrazuje i v nemcine a v anglichtine, jakoby to byla cestina a bylo by to jediné písmeno, tj. z CH to udelá Ch. Coz mi treba práve u mezinárodní zkratky Svýcarska ponekud vadí, mate to. Jeste jsem tu napr. nevidel auto, co by melo na zadku nálepku <Ch> (a asi by se to policajtúm moc nelíbilo, nebot tady je to CH i ve vnitrozemí povinné; ale to jen na okraj). Jiné podobné zkratky to zobrazuje správne velkými.
Ted jsem se na to jeste jednou podíval a zjistil, ze jsem se trochu zmýlil - takhle to upravuje velikost písmen zrejme vzdycky, kdyz v názvu není nic jiného. Napr. tedy z ABCD to udelá Abcd, ale ABCDghi54 zústane, jak má být.
A pak jsem si jeste ted vsim, ze to neukazuje názvy mechanik. Je to normální, nebo se to dá nekde nastavit? Já to nenacházim.
Co máš za verzi TC ? Podle toho screenu bych řekl, že to bude něco staršího. Takže bych pro začátek začal tím, že bych zkusil nainstalovat novější verzi a možná některé věci zmizí samy, případně se budou moct dát lépe nastavit.
(to tipuju podle toho, že tady mi ta nabídka přijde hodně "chudá")
Drag & Drop samozřejmě funguje. Co se týče přesunu, budeš ho muset zřejmě zkombinovat s klávesou "Shift".
Dále je celkem otravné, že se po takové akci zobrazuje potvrzovací okno, ale to se dá v nastavení vypnout.
1 Příloh-a(y)
Dík za odpoved:).
Citace:
Původně odeslal
Mikus
Pro vsechny prípady jsem TC kompletne nove nainstaloval (úplne odstranil a vzal nejnovejsí verzi, mel jsem 7.02, ted mám 8.52), nepomohlo.
Ta 8.52 je to nejnovejsí, co jsem prímo u Ghislera nasel.
Co se týče přesunu, zkombinovat s klávesou "Shift" je tip, který jsem potreboval, díky, tím se vyrídil jeden bod:). Stejný princip jako ve WE, akorát ze tam je to opacne a s Ctrl-em, který se musí zmácknout na kopírování, kdyz je to ve stejné mechanice. Tady jde - jak vidim - dokonce presouvání mezi mechanikama bez kopírování, to podle mých dosavadních zjistení ve WE nejde. (Drag&drop obecne múze nejít, a sice v 16-bitové verzi, jak jsem se dozvedel ve FAQu. Tam se nekdo ptá, proc se z 486-kou rozbíhá TC tak dlouho; odpoved: práve pro tuhle funkci se musí nacíst strasná kvanta dat do pameti, coz múze na starém pomalém zarízení trvat. Proto Ghisler doporucuje jako mozné resení pro 95ky 16-bitovou verzi, ovsem s tím - a práve protoze - tam drag&drop není.)
Citace:
Původně odeslal malli
Dále je celkem otravné, že se po takové akci zobrazuje potvrzovací okno, ale to se dá v nastavení vypnout.
Jo, to je otravné, taky jsem to ted pri téhle prílezitosti vypnul, nechal jsem to jen na mazání (obzvlást ze zpravidla nepouzívám odpadkový kos); tohle nastestí funcí, jak má:D
Citace:
Původně odeslal
Mikus
Tady jde - jak vidim - dokonce presouvání mezi mechanikama bez kopírování, to podle mých dosavadních zjistení ve WE nejde.
Clovek se stále múze priucit neco nového:D: Jde to i ve WE. Jenze zatímco v TC se pouzívá jenom Shift, u WE je to trochu komplikovanejsí: Presouvání v rámci stejné mechaniky jen tak, na kopírování bez smazání originálu je tu treba zmácknout Ctrl (k romu se objeví indikující [+]). V rúzných mechanikách je kopírování prmární, na presouvání je treba stisknout Shift a [+] pri tom zmizí, na rozdíl od TC, kde se pri presouvání zmení na [-] (ostatne stejne jako i v Irfanovi v modu náhledú).$
To jen pro úplnost, ostatní neduhy trvají. Obzvlást me prudí ta nemoznost ukázat systémové a skryté soubory, coz mi uz slo. Potrebuju to hlavne kdyz se nahromadí vetsí mnorství souború v Temp-u, co se nechtej zlikvidovat samy. Od urcitého mnozství se smazáním vsech najednou rozhodí cistý beh procesu Explorer, pricemz WE je na to mnohem citlivejsí nez TC (nehlede na to, ze TC delá tyhle veci rychlejc).