Mate niekto skusenosti s touto pridavnou PCI kartou ???
Je to ATA133 a ma to cip 680A od firmy Silicon Image.
Je to lepsie ako HighPoint a lacne Promise ???
Printable View
Mate niekto skusenosti s touto pridavnou PCI kartou ???
Je to ATA133 a ma to cip 680A od firmy Silicon Image.
Je to lepsie ako HighPoint a lacne Promise ???
Lunatic ma tusim nieco s chipom CMD/Silicon Image. Viem o tom iba to ze to funguje ;D
Ma to onBoard, alebo ako pridavnu kartu ???
Na com to ma ???
Ked to ma nieco s diskom, tak mu to PLZ poriadne OTESTUJ !! ;D
Ta firma fusuje okrem STORAGE este do DISPLAYS (obrazovky, panely, etc...)
Ja mam konkretne na mysli toto: http://www.siimage.com/products/sii0680.asp
Nema to onboard - chcel Asus TUSL2 s onboard RAIDom ibaze mu dali bez RAIDu tak ma k tomu pridavnu kartu. Ma na tom tusim 2xWD400BB.
Ten radic vyvinula firma CMD - robili radice uz dost davno (pamatam si ze vyrobili CMD640 - jeden z prvych a sucasne aj jeden z najhorsich PCI IDE radicov - pre prve Pentia). Firma Silicon Image asi kupila celu firmu CMD. Myslim ze ten radic nebude zly kedze kartu s tymto chipom predavala dokonca firma American Megatrends (AMI) ako vlastny vyrobok (samozrejme ze zmenili napis na chipe) - inak firma AMI vyraba SCSI RAID radice AMI MegaRAID ;)
Hmm. Teraz si mi zasadil chrobaka do hlavy :)
Myslis, ze by to bolo dobre ??? -> disabloval by som onBoard HPT a do piateho PCI by som narval hentu kartu a na nu zapojil disky...
myslis ze bude ten novej lepsi nez htp? :wink: ja bych rekl z eje to vsechno na jedno kopito
Neviem ci to bude nejaky rozdiel v kvalite alebo v rychlosti. Myslim ze hibernacia nefunguje ani s tym CMD.
Ja som sa o tom praveze bavil fcera na ICQ s MomoBrutom aj to otestoval a jemu ide Suspend aj Hibernacia na HPT uplne v pohode...
(ziadny rozdiel vo vykone v HDTachi)
Takze bude asi nieco zmrsene na tej mojej onBoard verzii :(
Skusal si to s rovnakym BIOSom, drivermi a OS? Dalsia vec ktora moze byt ina je ACPI vs. bez ACPI.
Ja som to doteraz skusal so vsetkymi BIOSmi a drivermi od 1.0.3b1 po 2.32 a robi to stale to iste :roll: :(
Bez ACPI ???
To pod 2k/XP ani nevypnem PC bez stlacenia Power Off... Takze asi tak :)
[edit]
On ma tusim BE6II + Celer 1.2 at 1.6...
Ja ani ACPI vypnut nemozem. Ale neviem co robili programatori od HPT...
Asi hulili travu ;D :(
me to funi ok s acpi a htp. neni problema
Presne tak, Kouwell 571H mam ve dvou strojich a funguji v RAID0 v obou strojich k me spokojenosti, a RAID0 je opravdu rychly, je to poznat v aplikacich, ktere to vyuziji ....
Mam je uz vice nez jeden rok. ted mam dva nove radice Kouwell 571B, kde jsou cipy od Silicon Image a nemam kdy to vyzkouset, ale ten cas prijde :)