Javascript offline ve Windows
Mám tu jeden html-manual a odkazy v nem vedou na javascript. Umim zapínat a vypínat JS pro Internet, jak ho zapnout pro oflajn-pouzití ovsem nikde nenacházim.
Ty odkazy proste nejdou. Kdyz na ne cvaknu normálne, nedeje se nic. Pravocvaknutí na otevrení v novém okne/tabu otevre znova jen tu stránku s obsahem a odkazama, kdyz si nechám vlastnostma ukázat adresu, tak to ukáze napr. javascript:goMain('projs_5.htm#S-00900-00300')
S me známými nastaveními JS jsem uz zkousel vsechna mozná kouzla, vsechno se to zdá ale fungovat jen na cíle z Internetu, ne na to, co je na disku.
Mám to ve W98SE, ovsem chápu, ze tohle dnes uz jen málokdo umí. Takze kdyz mi nekdo múze ukázat resení v novejsích Windows, budu taky rád, je dost pravdepodobné, ze si to uz sám do 98cek budu moct prevést.
Re: Javascript offline ve Windows
Napada me chybejici JS soubor nebo zastaraly problizec, ktery nepodporuje nejake funkce JS. Na nejakem mene zastaralem OS a problizeci jsi to offline nezkousel?
Snazil jsem se o to s IE6/SP1 a K-Meleonem 1.7, který by mel být na úrovni FF 3.6.28. Víc pro to po téhle stránce udelat nemúzu.
Moment, chapu to dobre ze: mas nejaky prohlizec/browser a chces javascript v tomto prohlizeci nastavit tak aby byl OFF pro prohlizeni v rezimu online a ON v rezimu offline?
Tak si v tom souboru hromadne zmen JS odkazy za standardni HTML odkazy
javascript:goMain('projs_5.htm#S-00900-00300')
<a href="projs_5.htm#S-00900-00300">odkaz</a>
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
Moment, chapu to dobre ze: mas nejaky prohlizec/browser a chces javascript v tomto prohlizeci nastavit tak aby byl OFF pro prohlizeni v rezimu online a ON v rezimu offline?
Jde mi o to, ze tumám manuál k necemu, kdyz na nej cvaknu, otevre se to v mym standardním prohlízeci, a sice jeho obsah, co rádek, to odkaz. A kazdý ten odkaz je JS na detailní soucást toho manuálu, která je na disku nekde hned vedle, a chová se to, jak jsem napsal.
Bohuzel mám ted uz nekolik dní hlavu v pejru z jinýho, podstatne substanciálnejsího problému, takze se ted k tomuhle nem'uzu vracet víc, nez co mi z toho jeste v tá hlave zústalo.
@RayeR: Dík za tip, az se k tomu budu moct vrátit, tak to zkusim, pokud nekdo mezi tím neprijdes necim jednodussím :)
Tak pokud je ten manulav podobe html souboru, kery muzes snadno editovat a staci ti navic zeditovat jediny soubor s indexem, tak je to to nejjednodussi a odevres to pak i v jakemkoli prohlizeci bez JS...
V rámci hledání kvúli jinému problému jsem narazil na tenhle web: http://www.technodoctor.de/iesecurity.htm , kde jsem se mj. docet, ze v registracích pod adresou Hkey_Current_User\Software\ Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Internet Settings\Zones\0 je treba zmenit hodnotu Flags ze standardních 21H na 1 a pak se ve Vlastnostech Internetu v tabu Bezpecnost objeví jako dalsí zóna Pracoviste. A tam ovsem lze i aktivovat nebo vypnout JS. Ted jeste musim prílezitostne zas narazit na ten manuál (az si vzpomenu, o co mi to tenkrát slo:p:D), jestli to opravdu funcí (ta zóna Pracoviste tam opravdu je, jen jestli to má ten ocekávaný úcinek na ty JS-odkazy). Ten prepis na HTML by byl sice dobrej a taky v zásade ne slozitej, navíc clovek ten Javascript z principu nemá rád;). Ale tohle by bylo resení pro vsechny podobné prípady jednou pro vzdy.