Individuální barvy Windows
Bylo vzdy dobrou tradicí Windows, ze v "Nastavení displeje" bylo lze si takrka volne zvolit barevné provedení systému na monitoru. Bylo - a je - tu predevsim prednastavené schema "Standard", pak rúzná dalsí hotová, vseljak poeticky pojmenovaná na výber a krome toho si uzivatel múze elementy obrazu a i písma na nich barevne zvolit podle libosti v celé skále 24-bitového rozlisení. A ted mi nekdo tvrdil, kdo se tvárí, ze tomu búh ví jak rozumí - a ve skutecnosti i provozuje jednu pomerne velkou internetovou platformu - ze v nových Windows tohle uz nejde. Já vím 100%ne, ze u XPcek to jde. Tak jsem se chtel na tohle zeptat lidí, co maj novejsí nez XP, jak to tam vypadá? Proste Start - Nastavení - Ovládání systému - Displej (nebo tak nejak, popr. u 8cek co je místo toho Startu).
Re: Individuální barvy Windows
sedmičky majú v Display položku Personalization kde si môžes zmeniť buť celú "Aero Theme" alebo Window Color a Background. Taktiež pri prepnutí do pseudo XP - Windows 7 basic theme možeš menit farbu lišty okna, pop-up okien a pod
1 Příloh-a(y)
Ve Win 8.1 už není možnost standardně přepnout na non-Aero motiv, tj. např. na výše zmíněný Windows Basic theme.
Jako tradiční vzhled Windows vypadají jen "high contrast" témata, u kterých následně jdou upravovat barvy (ne však tak detailně, jako např. v XP).
Počítám, že v desítkách to bude stejně, doma se mrknu.
Příloha 10504
Je to tak, MS nás na ty pitomé světlé barvy začal "učit" už s Office 2013. :-/
Nepřeju nikomu nic zlého, ale tomu ******, který to vymyslel, bych na jeden týden půjčil svoje unavené oči i se zeleným zákalem, nechal ho každý den ráno rozkapat a pak dělat devět hodin denně uzávěrky, statistiky, opravovat poškozené databáze, programovat, dělat grafiku, prostě dívat se do monitoru... a pak poslední den sednout do auta a pěkně za tmy a za deště jet po normální silnici, ale s hustým provozem, dejme tomu 300 km. Pokud by se někde nerozsekal, nejsem si jist, zda by tohle barevné řešení znovu zvolil. :-)
Citace:
Původně odeslal
peta303
Nepreju nikomu nic zlého, ale tomu ******, který to vymyslel, bych na jeden týden pujcil svoje unavené oci i se zeleným zákalem, nechal ho každý den ráno rozkapat a pak delat devet hodin denne uzáverky, statistiky, opravovat poškozené databáze, programovat, delat grafiku, proste dívat se do monitoru... a pak poslední den sednout do auta a pekne za tmy a za dešte jet po normální silnici, ale s hustým provozem, dejme tomu 300 km. Pokud by se nekde nerozsekal, nejsem si jist, zda by tohle barevné rešení znovu zvolil. :-)
Je to typický a tak rozsírený styl programování, kdyz to jde u me v kancelári, tak to jde tak, jak to má jít. Kdyz to tak nekomu takhle nejde, tak at se milostive zarídí stejne, jako jsem zarízený já... :p:rolleyes:. Podle toho by to byly nejspís 100'000e ******ů na vsech úrovních rízení i podrízení, co by zasluhovali neco v tom smyslu, jak píses.
Nemúzu to ted najít, kde jsem to v minulých dnech cet v novinách, a nevzpomínám si ted, o co presne tam slo. V jednom vývojovém stredisku v USA prisli na geniální nápad, vývojárúm jednou týdne skrouhnout rychlost jejich prostredí na polovicku. Aby si mohli prímo vyzkouset, jak ty jejich veci behaj v zemích 2. a 3. sveta, kde jsou jeste rozsírené (a ocividne pro danou potrebu i plne vyhovující) starsí a pomalejsí standardy. Urcite krok správným smerem, ale takhle jenom jako kapka vody na rozpálená kamna :confused:
Kdyz jsem se po tomhle zacal pídit, nekde jsem vyguglil fórum s podonou otázkou ohledne 8cek a nejdrív, ze to nejde, ale pak nekdo prisel s tím, ze nejak to jde a dal k tomu odkaz na - podle vseho svuj - návod. Domnívám se, ze to bylo to, o cem se zminuje Marty. Jenze pod tim odkazem bylo video, co jsem nerozjel. To je taky to, ze lidi dnes uz neumej popsat lapidární vec normálními slovy, nebo nejvýs pridat pár obrázkú, ale vsechno musej delat jako flaskové video. (Ono mozná taky ten SW, co se lidem cpe do chrtánu, vede príslusné lámy na to, jako by to jinak neslo. Jako uz 20 let tyhle lidi tvorej ukládaj nejjednodussí poznámky coby 20 MBytový Word-dokument, místo 1-kBytového TXT; a pak se divej, kdyz prejdou z XP na 7cky, ze to nemúzou kloudne otevrít a precíst, prípadne upravovat a doplnovat:rolleyes:.)