Ahoj
Můžete mi poradit jaké je podle vás nejlepší médium CD-RW?
Vypalovačku tedy nemám, ale chci si něchat vypálit zálohohu mojich dat.
A jelikož těch CD-RW budu kupovat víc, tak bych narad koupil nějaký shit.
Díky
Printable View
Ahoj
Můžete mi poradit jaké je podle vás nejlepší médium CD-RW?
Vypalovačku tedy nemám, ale chci si něchat vypálit zálohohu mojich dat.
A jelikož těch CD-RW budu kupovat víc, tak bych narad koupil nějaký shit.
Díky
Nereknu ti znacku, protoze moje zkusenost s CD je takova, ze kdyz se k nim chovas jak se mas, vydrzi i to nejlacinejsi.
Vliv ma taky rychlost paleni.Cim palis pomaleji, tim lepe.
Tak to je asi největší a nejrozšířenější blud jakej existuje .... moje zkušenosti jsou jiné ..... technické vysvětlení http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=1915Citace:
Původně odeslal daso
Na znacke medii teda poriadne zavisi ako dlho vydrzia - ale velmi sa v tom nezyvnam. Rozhodne nekupuj najlacnejsi shit ak su to dolezite veci.
Zadny neni nejlepsi. SHIT za 25 korun ti muze slouzit 10 let a Verbatim za 50 muze lehnout za 10 minut a naopak.Citace:
Původně odeslal Vojtěch
Ja pouzivam CDRW Verbatim (Crystal+Metal AZO) a ani jedno se jeste nepodelalo.Pouzivam je protoze je to pro me lety overena znacka a kdyz sem si kupoval prvni CDcko tak mi padlo do ruky.Nemam tudiz potrebu menit znacku.
Mam kamarada kterej tvrdi to co ja ale pouziva IMATION.
(co clovek to jinej nazor).
Niektore Imation CD-R su shity (mozno teraz uz vsetky ;D ) - neviem ako CD-RW.
Citace:
Původně odeslal NLC
takze ty palis na plnej kotel? ty palis 32x (nebo co medium povoli?)
2daso: Nemyslis nahodou vypalovani AUDIA?
Vojtěch si chce vypalit data u tech je jedno jak rychle je palis.
U audia to jedno neni.Nektery starsi mechaniky mi neprectou vic nez 4x vypalovany CD..takze taky palim pomalu.
Jinak Technicks mi precte i 40x CD (RWcko ale ne :( ).
Ono to neni tak docela pravda - nektere prehravace maji problemy s disky, ktere jsou napr. vypalovane vyssi rychlosti nez 4. Mam s tim zkusenosti, a to zejmena s nekolika prehravaci vyssi tridy. Proto je lepsi palit audio nizsi rychlosti tehdy, delame-li CD, o kterem nevime, na jake sestave se bude prehravat. Kdyz si delas CD pro sebe, tak ti staci vedet, ze tvuj player CD precte - precte-li, je jedno, jakou rychlosti ho palis...Citace:
Původně odeslal NLC
Povodna otazka bola tusim o zalohovani dat na CD-RW ;)
Mas pravdu ;DCitace:
Původně odeslal Rainbow
Co se RW tyce, tak mam nekolik Verbatim a jsem spokojen...
rainbow: jasne, trochu jsem odbocilCitace:
Původně odeslal dorf
dorf: presne to jsem mel na mysli. audia musim palit 4x a neni to opravdu tim, ze by vypalka nebo cd prehravac byl darebnej
2daso: přesně tak, data pálim co povolí mechanika a médium. Protoře TEAC si to umí pěkně omrknout a pálí jen tak rychle, aby se nezhoršila kvalita záznamu. Nikdy žádný problém a většinou pálím 24-40x. Audio 4-24x a nejen pro sebe. Asi po 500 médiích na téhle vypalce zatím žádná reklamace.
Jinak jako CD-RW bych doporučil Verbatim.
tak to gratuluju, protoze ja palim taky na teaku a tohle fakt nemuzu potvrdit
Dříve jsem používal CD-RW Verbatim 700MB 8x-10x, ale dnes kupuju už jenom HIGH SPEED CD-RW Memorex 8x-12x 700MB. Zatím mi neudělaly chybu a jsou perfektní..
PS.
U těch Verbatimek jsem měl SW problémy, protože Verbatim třídí vyrobená média podle jakosti a mě se tenhle typ identifikoval jako médium se zápisem 12x... Já používám Roxio DirectCD 5.3.2 (UDF) a tam se mi pro ně tedy nastavila rychlost zápisu 12x a od určitého patche (potřebného pro WinXP) se už nedá rychlost snížit :-( ... Pak to někdy nešlo přečíst...
Tak jsem se koukal po pár obchodech v ČB a nikde Verbatimy RW nevedou. :o
Jeden kluk mi také povídal, že už jsou i Verbatim CD-RW 24x.
Nevíte co je na tom pravdy a kde je případně sehnat?
Koukal jsem se na Netu po různých prodejcích a nikde ani zmíňka.
Skus http://www.diskus.cz
Díky; dneska se tam podívámCitace:
Původně odeslal AjsTi
Souhlas, mam Plexe 4012 a pálim audia s CD textem(auto radio) většinou 36x a víc na různý media(i neznačkový) a vůbec žádný problém(ani na 10let starý věži).Citace:
Původně odeslal NLC
Nevim jestli je to normální, ale teď jsem snad 13krát (rychle zasebou) přepisoval (asi speed 8x)jedno plný RW audia (značku teď nevim - má to takovej černo-žlutej obal-nějaký levný) a pořád nehází žádný chyby :o
já používám Verbatim........kvalita
pro sebe si ale pálím na vobyčejný CD za 8,-Kč, mě to stačí
Imation sou taky dobrý......
Verbatimky nejsou vubec spatny,vzhledem k cene/u nas za 25/.Ted mi sice kamos rika,ze sou Verbatimky blby,pravdou ale je,ze hodne lidi nechce palit na nic jinyho!!!!!!
Znamej pouziva na prepis uz hodne dlouho prekvapive RW Sony!!!Sou sice pomerne drahy,ale jeste ho nikdy nezklamala!!!!
8) 8) DJ" 8) 8)
Chovam se k RW-čkům jak prase, furt je někam hážu a nosím i do garáže :-) a moc se mi osvědčila media PLATINUM CD-RW 4x-12x. Je tam napsano " for professionals" ;D . Vážně funguje bez chybiček i velice poškrábané. A má pěkný design. Cena jak kde ale spíš dražší... :(
:lol: V podstate se da rict,ze vsechny novejsi CD-RW sou celkem bez problemu!Zalezi na skusenostech,plati casto cim drazsi,tim lepsi,to plati hlavne pro ty SONY 8) 8) DJ" 8) 8)
Jeětě bych měl jeden dotaz:
Tak jsem si nakonec koupil dvě Verbatim 10x.
Doma jsem pak koukal, že tam píší, že je to 8-10 rychlostní.
Stane se mu něco když na to budu pálit u kamaráda 4x? ???
hmm, tak to pomalejsi mechanika nezkousne :(