Jaký GBit router pro rozšíření wifi signálu
Ahoj, potřebuji po domě rozšířit dosah wi-fi a tak řeším nějaký router, který zvládne Gbit ethernet síť, resp. nebude pomalejší než router Netgear WNR3500Lv2, na který ho připojím.
Jde mi hlavně o cenu, nechci dávat dalších 1800,- Kč. Díky moc za případné rady.
Re: Jaký GBit router pro rozšíření wifi signálu
Já jsem spokojený s TP-Linkem WR1043ND v2 (určitě ne verzi 1), podle testu by mel byt po kabelu o dost rychlejsi nez ten Netgear (TP-Link pres 900Mb/s, Netgear 256-300Mb/s), ale nemá např. IPv6
Já jsem spokojený s TP-Linkem WR1043ND v1. Ale rád si poslechnu, proč bych být spokojený neměl :-D
Nedávno do firmware přidali i printserver, který byl dříve jen jako součást DD-WRT. A samozřejmě tam jde nahrát i custom firmware např. DD-WRT, který ale nepoužívám.
Nejde o to, ze bys mel v1 okamzite rozslapat a bezet koupit v2 :) Myslel jsem to tak, ze kdyz resis vykon a prodava se v2 s dvojnasobnou RAM, cca dvojnasobne vykonnejsim CPU a podstatne lepsim vykonem WAN, LAN, tak je dobre si dat pozor a nekoupit nekde zapomenutou starou revizi. Navic kdyz bude za +- stejne penize.
Aha, tak to stoprocentně. Proto jsem se ptal.. rozdíly jsem nezkoumal. Díky za vysvětlení.
Akorát mám takový blbý pocit, že jsem měl v ruce a dokonce jsem vlastnil obě tyto krabičky a z nějakého mě již dnes (nepamatuji se) neznámého důvodu, jsem volil právě tu v1 a v2 jsem následně prodal na aukru:-(
No nic, routovat internet 20/8Mbit zvládá plnou rychlostí, gigabit přenosy běží 105MB/s tak snad to bude ok :-D
Nebo by měl být nějak výrazně pomalejší? Pokud 1Gbit běží na nějakých 840mbit, zbytek je zřejmě režie, tak tam asi moc rozdíl nebude. Snad jen v tom, kolik trafficu to zvládne routovat (tam věřím, že rozdíl bude).
Proto bych hned v1 nezatracoval, v2 má zase ošklivý a neskladný design casingu (IMHO). Ale v případě koupě nového kusu je lepší zvolit rovnou v2.
Koukam, ze jsem se prekouknul, LAN-LAN ma i v1 v pohode, pomalejsi je LAN-WAN, v1 cca 120Mb/s, v2 900Mb/s
Tak díky za info, mě to právě (zpočátku) trochu vyděsilo, že by tam měl být tak velký rozdíl mezi verzemi. Menší rychlost WAN respektuji a postačí mi (internet 20/8mbit).