Re: Navigace do auta do 4k
Zdar, nenapisal si aky problem bol so smartphone navi - HW (GPS, displej,..) ci SW (aka appka)
Mimochodom Sygic ma akurat akciu na niektore map packy
Europa za 30 dolarov a tak https://www.sygic.com/en/android:buy-now
Inak HW navi som nepouzil uz asi 4 roky tak moc ti nepomozem :( A aj predtym som mal Nokiu s ich Maps.
Fungujem na Nexus7 plus Waze/Google Maps a offline Openstreet maps (bez navi) + rozum :D
Mobil tady nemá smysl rozebírat. Pro mě je to zařízení pro komunikaci a v autě to stejně nepoužívám. Samozřejmě je možný, že v lepším modelu pojede navigace jak má, ale ten můj služební Android za cca 3,5t loví 12min GPS signál a pak mě na jediné lesní rovné cestě široko daleko vytrvale nutí odbočit doprava, apod.
Hledám HW navigaci, která bude sloužit když už, tak celé rodině.
Já poslední dobou preferuju navigace od Garmina. Sám mám už pár let nüvi 3790T (nedávno se doprodávaly za super peníze, ale teď už bohužel nikde nejsou). Namísto toho je nějaký novější model (asi 3490 ), ale ten už za 4.000,- určitě nebude.
Nicméně obecně navigace Garmin mají jednoduché ovládání, smysluplnou úroveň nastavení, pravidelné aktualizace a není problém sehnat mapu čehokoliv po celém světě, vč. např. topografické mapy ČR.
Bohužel i Garmin šel poslední dobou cestou minimalizace nákladů na HW, takže některé supernové navigace mají displej s nízkým rozlišením, což v reálu vypadá opravdu špatně. Takže doporučuju se podívat po něčem s rozlišením 800x480.