-
Klasický telefón
Hledám náhradu za Nokii 6300.
Sám jedu na dotykáči s androidem,tenhle má být náhrada pro manželku.
Nechce žádný dotykáč,N6300 ji postačoval (bohužel po pár pádech již přestává sloužit).
Požadavky jsou snad jen výdrž baterie,bytelnější konstrukce,ale zase né moc těžká.
Vůbec se v téhle kategorii nepohybuji,proto bych prosil nějaké návrhy.
Díky ;-)
-
Re: Klasický telefón
-
To samé jsem řešil před vánocema pro mojí maminku, která vyžadovala nedotykovou Nokii jako náhradu dožívající 6700c, dostala 515ku, se kterou se půl roku trápila. Před měsícem vyfasovala můj vyřazený iphone 4ku a je naprosto spokojená :) (+ nabíječku do auta a na chalupu a ani na výdrž si nestěžuje)
-
Ahoj,
kolega v práci má teď tenhle telefon od Samsungu:
http://www.alza.cz/samsung-s5611-met...er-d520279.htm
Párkrát jsem ho měl v ruce, dřív jsem taky používal Nokii 6300 a musím říct, že tohle si jako jejího náhradníka dokážu představit. Řešil jsem náhradu za 6300 před nějakým časem a to jsem bohužel tenhle Samsung ještě neznal (nebo možná se ještě neprodával, nevím) a kdybych o něm tehdy věděl, tak to byl asi dost horký kandidát.
Dle referencí kolegy vydrží baterie cca 3-5 dnů běžného pracovního používání (kolega je takový ten normální uživatel telefonu - ani notorický telekecal s mobilem furt u ucha, ale ani jako já, že volá služebním mobilem tak jednou denně na pět minut) s vypnutým BT. Když má většinu času BT zapnutý, tak kolem dvou dnů.
EDIT: A jak tak koukám, tak N515 taky nevypadá úplně zle... Ať jdou všichni do prdele, když jsem sháněl klasickej telefon před časem já, tak nic moc použitelnýho nebylo, a to jsem prolezl snad všechny Nokie, Ťamťungy i Sony Ericssony a další teď najednou na trhu dva mobily, po kterých bych hned sáhnul a mně se místo toho válí doma na stole něco, místo čeho radši používám obstarožní Nokii 1600 :-D Která ale, jak jsem zjistil, jako služebák na hovory bohatě stačí a vydrží to týden bez nabíječky :-D
-
Aj ja sa priklanam k Nokii 515. Odporucil som ju dvom ludom v okoli a obaja su vysoko spokojny.
-
U N515 psali že nejde odstranit ikony FB na ploše.Nevím do jaké míry je tohleto překážející.
Manželka by FB nevyužívala,chce mobil jen na volání a sms.
-
Letite pozadavky na tlacitkovou Nokii, jsem razne pred 2mi lety utal iPhonem 4, po dvou letech krasne nahrazeno ip 5 SE, a celou dobu mam klid... Zadne dotazy a toto mi nefunguje a toto mam delat jak.. :) i blbý american zvladne iphone 8-)
-
1 Příloh-a(y)
Nemúzu si odpustit, klasický telefon u me vypadá takhle:D. Funguje na nem vsechno, obsluhu zvládaly i obe moje babicky, ac jedna z nich zádný nevlastnila. Zacházení úplne jednoduché: Jednou rukou se drzí sluchátko, druhou rukou se mluví :).
-
Mě docela zaujal Evolveo Strong Phoně tuším X4. Má to wifinu, 3G, GPS, obrovskou baterku (slouží snad i jako power banka), je to pevný a gumový. Displej sice malej ale furt dotykovej. A stojí docela pakatel. Snad bude X5 mít trochu větší displej, přeci jen 320×240 je už i na mě dost málo. W595 na kterej sem upgradoval před půl rokem z W810i má už lepší :D
-
Telefon teda nevypadá úplně blbě, ale pod slovem "obrovská baterka" jsem si asi představoval víc jak 1950 mAh. Teda aspoň to tak píšou tady:
https://www.euronics.cz/evolveo-stro...SUEaAl9K8P8HAQ
Nebo tam mají špatné údaje?
-
Samozrejme ze vzhledem k parametrum displeje (2.4" 240×320) a hardwarove vybavy (dualcore 1.0 GHz) jsou 2 Ah obrovskou baterkou. To musi vydrzet v ekvivalentu pouziti bezneho smartphone 3 dny najisto.
-
Šak při té velikosti to je asi dvojnásobek toho, co mívaly starý telefouny. Narvat 2 Ah do těch obrovskejch pádel kde se lidem lámou displeje když si s tím v kapse sednou je trochu něco jinýho než tady do telefénu standardních rozměrů.
-
Nechci tady tedy úplně řešit redukované rozměry :-D Ale neodpustím si poznámku, že ten Evolveo je dle papírů větší, než můj Samsung Galaxy Alpha, který má kapacitu jen o kousíček (1860 mAh) menší (a dělala se myslím i nějaká neofiko, s kapacitou lehce přes 2 Ah). Takže zase takovej "čelenž" to asi nebyl, tam tu baterku dostat :-D
Jinak ale tím netvrdím, že to není zajímavý kandidát, já osobně o něm celkem uvažuju. Jen si asi nechám zajít chuť to používat jako Powerbanku (jestli to tedy doopravdy jde) :-D Na Pokémony nebo něco náročnějšího by to bylo mááálo :-D
-
ja mam nekolikatym rokem nokia 515 (http://mobilni-telefony.heureka.cz/nokia-515/) a v pohode, domaci obrazovku mam jako stara nokie, takze jenom hodiny a vse resim pres menu.
pritelkyne s tchyni maji Samsung s5611 http://mobilni-telefony.heureka.cz/samsung-s5611/ taky spokojenost. Ted me na me nokii prestalo fungovat zesilovani, tak asi pritelkyni zabavim. :)
tchyne ma jeste jednu zajimavost LG Wine Smart http://mobilni-telefony.heureka.cz/lg-wine-smart-h410/ , pouziva na telefonovani a SMS a narazove na vyhledani spojeni autobusem vydrzi to nabite pres tyden pri jejim pouzivani. Jedine na co si stezuje, tak je divna klavesnice -> cti: nejak jsem se nezkamaradila s LG T9.
-
a co takle koupit z ciny rufurbished Nokii 6300 a nemusi si na nic jineho zvykat :D