Diagnostický KKL "se nehlásí"
Zdravím,
potřeboval bych poradit.
Mám Win7 a usb diagnostický kabel KKL. Už nějaký pátek jsem ho používal na fiata a zcela bez problémů až do doby, kdy jsem přehrál diagnostický software kvůli změně vozu. Měl jsem nějaké problémy s nekompatibilníma driverama, ale vždy po vsunutí kabelu do USB se ozval ten běžný windowsácký zvuk, když vložíte nové zařízení. Teď se však po vsunutí tohoto kabelu nic neděje. USB v onom notebooku (HP530) jinak normálně fungují a kabel na jiném pc funguje taky. Jen ne společně.
Nemáte prosím tip, co bych mohl zkusit, aby ntb kabel opět našel? Zkoušel jsem vyhledat či přidat nový hardware ručně a kabel nenalezen.
Děkuji
Re: Diagnostický KKL "se nehlásí"
Zkusil bych asi nejprve jiný (nový) kabel..
Pokud mý být po USB ve windows detekován i bez instalovaného speciálního software, tak se domnívám, že něco může být špatně s kabelem.
Pokud takto standartně detekován není a je k tomu standartně vyžadován nějaký program, software na windows současně běžící, tak asi špatná instalace, nebo špatný program..
Víc těžko říct, jinak bych zkusil hledat více o tom typu diagnostického kabelu googlem, nebo se obrátil na podporu přímo k němu (měla by být, u standartních diag. kabelů s drahým software bývá, pokud nejde o nějakou čínu, druhovýrobu, apod.).
Re: Diagnostický KKL "se nehlásí"
Pomoci usbdview se podivej jake to ma VID a PID, pripadne nechtene odmaz (odinstaluj). Podival bych se nezavisle napr. pod linuxem jestli to nema zmrsene. Setkal jsem se s priapdem, kdy v DVB-T tuneru nacital USB radic PID a VID z EEPROM, ktera se odprogramovala, takze posilal do win defaultni VID/PID a wokna nepoznaji/nepriradi ovladac. Resil jsem to upravou inf souboru ovladace na aktualni VID/PID az do doby, kdy jsem nasel SDK k radici a preprogamoval data - navod je imho i tady na foru, ale nemyslim, ze by v auto diagnostice byl stejny radic
jo BTW - napr. tady http://img3.hyperinzerce.cz/x-cz/inz...udi-seat-3.jpg je FTDI chipset coz je obyc USB-RS232 - takze imho jak jsem psal s tim VID/PID - pripadne koupit novy a prepajet, ale pokud se hlasi alespon jako prevodnik - tak urcite bude nejaky SDK s nastrojem na naprogramovani (myslim, ze v dsheetu jsem onehda cetl ze si to umi nacist i z EEPROMky - ale tu treba tady nevidim -> http://www.ftdichip.com/Support/Utilities.htm#FT_Prog)