Teplotu v klude mam 39°C v zatazi 43°C
Je to v poriadku ???
Meriam to s USDM
Printable View
Je to v poriadku ???
Meriam to s USDM
Tá teplota je úplne v pohode.
Je to OK! ;D
Edit: Jaksi si ma predbehol ;D
Mne sa to zda nejak malo, na to ze donho hulis 1,775V je 43° mala teplota,ja mam pri 1,75V na 2000MHz pri zatazi okolo 51°, ale chladic mam stiseny len na 2200ot,je to mozno aj tym a zalezi aj od teploty v miestnosti, v rodinnych domoch je v izbach teraz chladnejsie ako v panelaku....
Ta teplota je pohoda a mas aj rezervy ked budu vonku horucavy :lol:
4lipkajz- Tam zalezi na vela aspektoch, uz len to akma inu seriu procesoru, ktora sa pri 2000mhz este len rozbieha atd... potom..ako ma riesenu bednu ... proste da sa povedat, ze aj v dvoch identickych kompoch vedla seba nebude rovnaka teplota ;D
2Semik: No jemu sa asi na 1,775V uz asi rozbiehat nebude,je to dost vysoka voltaz, ale zalezi aj na ostatnych veciach samozrejme,ved som potom o tom pisal sam, a tych 51° u mna je uplne v pohode,mam otvoreny case,lebo mam moc uzky bigtower,ktory sa zle odvetrava....
S D5TB a parametrama procaku jaky uvadis si myslim ze to je nesmyslnej udaj.Citace:
Původně odeslal Jozef Kubicka
Co to je prosimte USDM ?
...tiez sa mi nechce verit, ze max. teplota-zo socketu pri tych parametroch, ktore uvadzas je 43°C takmer o 20°C menej ako mam ja zistenu u mna :!:Citace:
Podle mne je to taky moooooooc nizka teplota.
Tuto teplotu mam s volcanem 7+ v zavrene bedne.
USDM je program k desce epox,ktery monitoruje teploty a otacky fan
Zizi
Ja mu verím. Sám mám reálnu teplotu ako uvedené v popise dole - meraná čidlom prilepeným k jadru . Pri idle sa teplota ustáli na 39°C. v miestnosti mám teraz 22°C. Po polhodine a stabilnej teplote na čidle sa teplota zrovná s teplotou meranou pod procom na doske - MB probe. Takže teploty sú správne, len čidlo na doske má určitú zotrvačnosť. nereaguje tak rýchlo na skutočnú zmenu teplotyCitace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
Ked som mal 8K9A tak sa aj mne zdali teploty nizke...
Najspolahlivejsia kontrola teploty je chytit chladic co najblizsie k socketu. Pri 50°C sa tam uz ruka neda dlhsie udrzat, takze sa to da priblizne vysledovat, ako je to s tym snimacom. Ja som mal max. 54°C a to som tam uz ruku neudrzal.
ŹEBY TO BOLO NAJSPOľAHLIVEJšIE :?: ( potom sa vy... na všetky teplomery)Citace:
Původně odeslal Toxic
Ta teplota je opravdu nízká, moje je v podpisu, ale mám nevětranou case a navíc v dřevěnném kastlíku jen o 5cm širším a o 10 vyšším než case. Max teplotu jsem udělal jen v torture testu jinak se držím ve hrách do 60°C :oops:
...no toto je podla mna celkom normalna pracovna teplota plne zatazeneho XPcka DLT3C pri cca. 1.7-1.75V merana zo socketu, samozrejme pri pouziti chladica s nejakym silent luftakom :wink: a nie hucakom s 5000rpm :!: :!:Citace:
Původně odeslal Aladar72
Hovoril som o kontrole, ci je ta teplota ktoru Ti ukazuje nejaka utilitka, pravdiva. Ved rozdiel medzi 40 a 60°C na dotyk rozoznas.Citace:
Původně odeslal SEPO
Myslis ze 40 a 60 stupnu na dotyak nepoznas ?? ;D ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Toxic
To si pis ze poznas
dost malo 43C pri 2.2GHz a full zatazi a teraz ked uz je dost teplo a s D5TB. ja som mal d5tb a s JIUCB xp1700+ @ 2400+ pri 1.875V to malo 55C v klude, teraz mam xp 1700+ DLT3C na 2400+ pri 1.55V a ma pri full zatazi 51C, a aky teply je na dotyk cooler ?Citace:
Hosi hosi teraz je tomu vsetko inak vonku bola teplota 33°C.....Moj procik mal v klude 38°Ca pri zatazi 48°C...ale to bolo v miestnosti strasne horko...teraz mam 33°C
ta teplota se mi moc nezda, je to opravdu malo. Ja mam v klidu nejakych 35C ale pri zatezi to stoupne az k 55C
mal som uz aj teplotu 68°C (skusal som overheat protection)
zo skusenosti je vsetko pod 45 °C v pohode
CIm to zatezujes??? Rek bych, ze rozdil po zatizeni jen 4 stupne je nakej podezrelej. Ja mam v klidu plusminus 40 adyz pustim Prime95, tak dyz je teplo letim i pres 50.Citace:
Podla mna su tie hodnoty dost mimo (samozrejme ak nemas vodnika).
Ja mam vklidu teplotu 53 pri zatezi 64 a nic bych si z toho nedela, ty teploty jsou tak o 10 stupnu nizsi, pokud updatujes BIOS, zmeni se ti mereni teploty.
Ja mam v klidu tak 60°C a pri zatezi pres 70°C, do 75°C asi tak. Teploty z jadra CPU samozrejme. Ted mam teplotu 48/61 (socket/jadro).