Nový ultrabook do 20.000 kč
Dobrý den,
Chci požádat o radu ohledně výběru ultrabooku. Vzhledem k tomu, že jsem delší dobu nesledoval vývoj na trhu, nemám moc přehled a nerad bych šlápl vedle.
Moje požadavky:
- určen primárně na práci, kancelářské programy, internet, pošta, sekundárně HD filmy, youtube, obrázky (ne hry)
- obrazovka 13, nebo 14 palců
- procesor i5, nebo i7
- rychlý disk, hybrid > 200gb
- paměť minimálně 4GB
- výdrž alespoň 5 hodin
- lehký, malý, pro časté přenášení, cestování, do postele
Můžete mi zkusit něco doporučit? Co jsem procházel různá fóra většina podobných dotazů je starších a zmíněné modely se již neprodávají.
Předem díky.
Re: Nový ultrabook do 20.000 kč
Co displej? Chces 1366x768 nebo vyssi rozliseni? TN staci nebo IPS?
Proc i5 nebo i7? ULV nevadi?
Hybrid diskem myslis ten pseudo s malym SSD jako cache nebo tu novinku, kdy je ve 2,5" disku samostatne SSD i HDD?
S OS?
IMHO jsou tvé požadavky v této ceně nereálné (když rovnou vynechám Acer a Asus). Navíc, dnes mají snad všechny UBooky jen ULV procesory (což je např. pro mě nepoužitelné).
edit: prošel jsem si nabídku CZC a když ignoruji mou averzi na ULV procesory, tak první použitelný model startuje kolem 38k (Lenovo T431s, i5, 4GB, 180GB SSD, Win7, HD+ TN). Zase má všechna negativa T431/T440 řady, kvůli kterým jsem rychle bral T430s dokud byla.
Ja bych se Aceru zas tolik nebal, hruza to byla hlavne v minulosti.
Podle parametru jsem taky jeden nasel, ale jestli to neni pro holku, tak neprojde barva. Ale je to novinka, tak treba jeste vydaji model s jiou barvou :)
Acer Aspire V7 - 14" fullHD IPS, i5 ULV a pod 20 tisic
http://www.czc.cz/acer-aspire-v7-482...145044/produkt
Ja mel Lenovo U300 prave s ULV procesorem a rozlisenim 1366x a strasny :)
Z meho pohledu jsou dnes pouzitelny jen a pouze HP Spectre 13-3000ec a Lenovo Yoga 2 (ktery je dotekovy a skladaci, ale zase ma leskly display).
Samozrejme na nenarocne pouziti staci i nejake to Lenovo, HP ci Dell v uvedene cenove hladine.
S Acerem jsem si taky pred trema lety rikal, ze uz to neni takovej smejd jako kdysi a koupil ho (model za cca 17k). Byl to smejd, je to smejd a dovolim si tipnout, ze bude smejd i nadale.
Pokud to ma byt pracovni a prenosny, tak v teto cene nevim, nevim...