Re: Vyber levnejsiho 24"LCD
Jedine co ma napada je matna anti-glare povrchova uprava - na starsich modeloch je viac viditelna a niektorim ludom to vadi. Novsie (tusim od 2413) by mali byt na tom lepsie.
Ja mam na HPcku dost viditelny vzor a aj tak som si zvykol :)
Pred tydnem jsem si ho koupil taky, za tu cenu tezko hledat neco lepsiho...nejake zvlastni povrchove upravy jsem si nevsimnul, zastrckovy wattmetr ukazoval ve win 15W ( jas kolem 50%), u minuleho LG 20" 4:3 35W...holt LEDdky jsou znat :)
V dane cenove hladine nic moc jineho nevymyslis. Myslim, ze je to dobra volba. Jen vez, ze je to 6-bit panel s FRC, ale pokud nebudes delat fotky, tak to nepoznas. A zrejme pouziva PWM pro regulaci podsviceni, tak zvaz, jestli ti to bude vadit. Ja si v praci vydyndal HP ZR2740w a ten rozdil v podsviceni a komfortu pri dlouhodobe praci je dost znat.
Matna uprava nevadi, naopak. Leskle LCD nesnasim :-) Na zadne matnem LCD jsem zatim nemel problem.
Kocicak: jo, ale cenovy rozdil je taky znat :-) Ze to ma PWM regulaci vim, fotky ani grafiku delat nebudum a o 6b barvach take vim.
Diky za komentare, pujdu do nej.
Maxíku, panel nemusí být jen lesklý/matný - dnes se dělají i něco mezi. U2412 se řadí mezi ty matné ("špinavé"), kdo to neporovnal, tak si ale ničeho asi nevšimne.
Známej U2412M vracel kvůli "vysokému" minimálnímu jasu (a vzal HP ZR2440 u kterého si libuje), taky mu vadil výrazný IPS glow - asi to bude i kus od kusu, protože můj byl o dost lepší. Já si ale nestěžuji ;-).
Taky se mi zamlouvá, zauvažuji k vánocům ;)