10/2013 LAN laser multifunkce
I když jsem si myslel, že to doma vydržím bez tiskárny, okolnosti mě donutily se po nějaké poohlédnout. A když už tu tiskárnu koupit, tak jsem si řekl, že chci, aby to umělo něco víc.
Kvůli provozním nákladům chci jednoznačně laserovku v ČB. Dále bych chtěl, aby na tiskárně mohly tisknout všechny domácí NB, případně i z Androidu, takže jedině LAN (Wifi mi přijde nespolehlivá).
A když už, tak bych rád i skener.
Čili bych si rád nechal doporučit laserovou ČB multifunkci s LAN.
Původní představa o ceně bylo 3500 Kč s DPH, jenže jsem pak narazil na tento kousek - http://multifunkcni-zarizeni.heureka...er-dcp-7065dn/, který má i duplex, což je luxus, jelikož oboustranně tisknu dost často. Co jsem četl recenze, tak se mi toto zařízení dost líbí (např. skrytý zásobník - na papír se nepráší), ale zase nevím, jestli nemá drahý spotřebák (tonery mi přišly třeba levnější u Samsungu).
Proto se chci zeptat, zda nemáte s něčím podobným zkušenosti.
Re: 10/2013 LAN laser multifunkce
Můj názor ohledně tonerů je, že renovace ČB je úplně v pohodě, u barevných už jsem skeptický...
A dnešní renovace alternativních značek jsou dost levné, takže bych cenu za náplně nebral zas tak úplně jako důležitý faktor...
Co mne překvapilo u HP laserovek, tak ty úplně nejlevnější modely (4home) maj nějak emulované drivery a nefunguje LAN komunikace (ani přes printservery), musíš jen přes USB napřímo do PC, což je v případě vícero PC problém.
Odpověď od HP je, že si máš koupit tiskárnu (do-kanclu) což už je výrazně dražší... Takže tip pro tebe, dej bacha jestli Brother nemá taky nějaké takové vyfikundace jako aktuální HP modely...
Já loni koupil v Makru Panasonic kx-mb2010, a v akci stála v makru necelé 3k s dph. Hledal jsem nejmenší laserovou multifunkci s automatickým podavačem. Kromě duplexu má vše, co hledáš.
edit: zrovna koukám, že už ji dodává jeden obchod a cena o litr vyšší :-(
Toho brothera muzu doporucit. Mam doma a funguje bez problemu. Tisknul jsem na to jen po siti a to ze vseho - Mac, Linux, Win. Android jsem nezkousel. Ma to uz workgroup funkce, takze treba scannovani do FTP. A podporuje to postscript.
Moznost oboustrannyho scannovani/kopirovani je obcas k nezaplaceni.