Připojení u UPC na vnitřní síť
Ahoj, pro někoho to bude asi triviální problém, nicméně já nevím, jak na to. Mám zařízení NAS etrayz, které je puštěno nonstop. Chtěl bych ho nasdílet tak, abych k němu mohl přistupovat zvenku. FTP na portu 21 jsem rozchodil, ale rád bych ho připojil do windows jako další disk, třeba X: Jaký port, případně jak to nastavit ve windows XP/windows 8?
Díky, Mejla
Re: Připojení u UPC na vnitřní síť
Nevím na jakém OS to tvoje zařízení pracuje. Nicméně musíš tam zřídit VPN a na svém noťasu nebo najakémkoliv jiném compu z venku musíš mít VPN klienta, který se k tomuto zařízení bude připojovat.
Pro lepší pochopení... Abys mohl namapovat sdílený disk po síti musí být právě tvuj server na localní síti, proto je potřeba připojit server (nebo cokoliv jiného) do Virtuální Privátní sítě (Network) VPN.
Až bude tvuj server připojit ve VPN, pak můžeš do řádku v průzkůmníku napsat \\192.168.1.X (jeho IP) a měly by se ti zobrazit sdílené disky - na ty pak můžeš kliknout na dát "připojit síťovou jednotku" jako X, F, M co chceš...
ADD: 1 problém od Win7 dále..
Ještě jsem s vzpomněl - od Win7 je automaticky nastaveno, že síťové složky, které nejsou k dispozici se samy "uklidí" /smažou/. Tzn pokud náhodou bude ve Woknech probíhat "úklid" a systém nenajde tvuj disk X, protože zrovna nebudeš připojen na VPN, tak ti tvého zástupce na X smaže...