Re: Tablet na knihy a net
Poradim jen jedno. Na cteni textu, at uz PDF ci webu nedoporucuji nic co ma sirokouhly displej. Tedy zadne 16:10 ci nedejboze 16:9. Hledej 4:3.
Asi bych obetoval dva tisice navic a koupil iPad mini.
iPad mini taky nic moc, prave na cteni veci jako je PDF apod. je vazne potreba display s poradnym rozlisenim, na iPad s retinou jsem cekal jak na smilovani (navic i na 10" velikosti to byva na jednu stranku jen tak tak). Ten 4:3 snad ani netreba zduraznovat.
Ten 3Q vypada jako pro tento ucel adekvatni obdoba iPadu s retinou, nicmene urcite bych si overil co za tuhle cenu znamena "kvalitni IPS display" :)
Co jsem četl, tak se (ve všech) těchto tabletech používá totožný displej, co v iPad 3/4.
Problém tedy není s kvalitou LCD, ale se zbytkem tabletu, který neumí uživit tento displej dostatečným výkonem/výdrží tak, jako iPad.
iPad3 (a popravdě ani moc iP4) se na čtení některých PDF až tak moc nehodí - načtení PDF a jeho vykreslení (vyhlazení) není rychlé a otravovalo mě.
A když je to PDF v horší kvalitě, tak se při zazoomování zaše škaredě rozmaže. Na iPad2 byla stejná činnost rychlejší.
Ja tedy pouzivam hlavne GoodReader nebo iBooks a nemam s tim problem...
Jiste, iPad2 to nepochybne zvladl rychleji, ma taky stejny procesor a 1/4 rozliseni nez 3rdGen, ale zase to nebylo k precteni.
Ja moc dekuji za nazory. Promyslim toho cinana. Jak koukam tak problem je s rozlisenim na vsem. Ale >hd res. Nechci. To si fakt radeji chvilku pockam pro nacteni pdf.
Necham to chvili ulezet v hlave a pockam si jak mi Marty ukaze Nexus 7. Jak budu online, rozdam K+