Android a problém s vyzváněním
Dobrý den!
Mám Xperia E s OS 4.1.1 a fw 11.3.A.0.47. Verze jádra 3.4.0.
Jakkoli telefon funguje dle očekávání, mám problém s melodiemi u některých kontaktů.
Mám jednu melodii pro všechny kontakty - označím ji jako melodii 1. Poté mám vybrané kontakty, u kterých jsem si nastavil melodie jiné. Kontakt 2 - melodie 2 až kontakt 5 - melodie 5.
Vše funguje. Jakmile ale vybraný kontakt dejme tomu 2-3 dny nevolá, telefon se pomate. Zavolá-li totiž po delší době například kontakt 2, z ničeho nic zahraje melodie 1. Dříve jsem to pokaždé kontroloval a přenastavoval. Nyní jsem zjistil, že pokud zavolá podruhé za sebou, já mezi tím na telefonu vůbec nic nepřenastavím, dokonce se jej ani nedotknu, tak na druhé volání již hraje správně melodie 2. Toto se děje u všech vybraných kontaktů. Již jsem telefon formátoval do továrního nastavení, ale stejně. Přitom to podle mě je jen nějaká sw blbost.
Věděli byste co s tím?
Zkoušel jsem mít melodie jak v samosttném adrersáři, tak v ringtone, zkoušel jsem z melodií odstranit tagy, resp. přepsat na jednotné. nic, vždy po několika dnech se to chová stejně.
Re: Android a problém s vyzváněním
Shodou okolností se mě kolegyně včera ptala, jestli netusším proč ji mizej obrázky u kontaktů... Prostě nastaví si k nějakému kontaktu obrázek z galerie a druhý den ve 12:00 je obrázek kontaktu v prdeli.
Tak si tak říkám jestli chybné nastavené obrázků a melodií u kontaktů nejsou zapříčiněny přímo softwarem, který má nastarosti "kontakty".
Verze jejího telefonu: Samsung (typ nevím), OS 4.1.2, typ jádra 3.0.53
To prvni vypada proste jako bug, tezko rict jestli s tim jde bez zmeny firmwaru neco udelat, zkusil bych se zeptat na foru xperia.cz
To druhe bych tipnul na synchronizaci s nejakou sluzbou, ktera synchronizuje i kontakty.
Už jsem na to přišel!!!
Měl jsem nainstalované "Sense flip clock & weather". Tyto hodiny po probuzení mobilu jsou HW náročnější, protože načítají několik informací naráz. Kolikrát po probuzení trvalo cca 10s, než se přelistovaly hodiny. Ono to totiž asi bylo tak, že po prvním zazvonění ty hodiny zatížily telefon tak, že "popadl" první melodii. Jakmile hodiny snížily zátěž, pak vše šlapalo.
Nepochybuji o tom, že na nějakém dvoujádrovém procesoru to funguje normálně, ale XperiaE má jednojádro na 1GHz a to ae asi málo.
Tak nepřišel. 2 dny bylo vše vpořádku a už to zase blbne :-(((((
Mám nový poznatek:
Uvedu Android do továrního nastavení a vše funguje jak má. Tedy kromě položky v nastavení - spuštěné aplikace. Tam to vždy ohlásí chybu a skočí to na hlavní obrazovku. Ve Win bych řekl na plochu. Jakmile vypnu kompletně telefon a opět zapnu, začne fungovat nastavení spuštěných aplikací a přestanou fungovat melodie podle popisu výše. ???