tak asi po 4 -tem odelani chladice me zustal heatspreader na medene zakladne V7+.
Ted bych potreboval vedet jak mam presne usadit chladic na cip , jelikoz ten cip je opravdu mini maly.
Printable View
tak asi po 4 -tem odelani chladice me zustal heatspreader na medene zakladne V7+.
Ted bych potreboval vedet jak mam presne usadit chladic na cip , jelikoz ten cip je opravdu mini maly.
Se mrkni do datasheetu intelu, tam je spousta obrazku ;D ..
Nak
Uf? No tak se vyprdni na spreader a přidělej to napřímo. A snaž se, abys jádro toho Tuleně nepodrtil. ;D
Pekne opatrne - ako pri AMD ale radsej este opatrnejsie ;)
Buď šťastnej, víš co by za to jiní dali? Ale právě se nám prozradil další návod na to, jak oddělat ten debilní plech. Díky. :-D
Jakej je teplotni rozdil s chlazenym heatspreaderem a s chlazenym primo cpu? Sem ten hs vcera pekne vylapoval a dolu se mi jej davat vubec nechce.. teda pokad by se to vubec vyplatilo.
dekuji
u me to moc nepomohlo mozna o 2 stupne , ale spise si myslim, ze to nejak spatne doseda na ten cip, kdyz jsem videl ten kus, ktery ma pomahat prevadet teplo tak jsem se zhrozil, jeste ze spoda byla nejaka gumova pasta . Takze jsem si myslel, ze to musi klesnout nejmin o 5 stupnu, jeste si s tim musim pohrat.
takze jsem dospel k nazoru ze to cidlo meri teplotu cpu spatne. NEvim jestli to meri primo z jadra nebo z cehokoliv, ale porad jsem nekde na
50 ~ idle - i kdyz jsem sundal ten rozvadec a cip utesnil primo na zakladnu chladice stribrnou pastou. Navic at dam treba 1.6 V tak je porad chladic studeny ale teplota cipu ukazuje v biosu 50 . I Kdyz dam otacky V7+ na maximum teplota je porad 50. Kulminuje v rozmezi 49-52 cca. Jinam se nedostanu. NEchapu to.
Nic ti nemeria zle.
To, ze sa davat dole IHS neoplati sme uz zistili ;)
A to, ze ho nemas chladnejsi je sposobene tym, ze Tulen ma moc vysoke stratove teplo. Proste nech chladis vzduchom akokolvek, nikdy jadro nebude take chladne ako u Copperminov.
[edit]
BTW, nemoze to zle merat doska ??? ;)
Podla mna to zle meria...
to je slovo chlapa ! Malem sem uz pod nim mel spicku noze :)Citace:
Původně odeslal PiT
No ja mam Tulene aktualne 1,55GHz pri 1,53V a teplotu taky pekne vysoko. Mam V7+ a 40 v lete 45 stupnu mi pride dost a pasiv je vazne uplne ledovej :roll: Ja myslim ze spis ASUS pridava tech 7 stupnu.
Protoze celkem pochybuju ze mi to topi jak dobre chlazeny XPcko :)
To bude asi tym, ze ma Tulen ~~ rovnake stratove teplo ako XPcko ;) :(
Fakt ??? Neverim ;D 8)
Buuu.
No moj ma 1466MHz, 1.7V => 54.24W/cm2
No jo, nam stastnejsim ale jedou na 133MHz pri default (u me jeste tech 1.475V) a pak je to ledovej procak ;)Citace:
Původně odeslal PiT
Moje 1,2ka SL5Y5 je uplně na hovno s přetaktováním, rozumnejch je 1452 který jedu druhej dn stabilně při 1,45V ( jo opravdu to je ještě míň než standard ) a poho. Když chci ale 1464 ( 122x12 ) tak musim až na 1,55V a když víc tak už to neuchladim.
Ale XP-čko topí pod kotlem přece daleko víc. Zhruba o 20-25W víc na srovnatelné frekvenci. A když se XP-čku přidá pořádně na napájení a frekvenci, tak není v nedohlednu ani 100W. :oCitace:
Původně odeslal PiT
Ako to ze neuchladis Celerona 1,2 s Titanom D5TB pri napatiach okolo 1,55V ? Kedysi som mal taketo CPU prevadzkovane na napatiach 1,775V a FSB okolo 125-130 MHz a bud si isty ze boli uchladene v pohode aj s horsimi chladicmi ako napr D4TB,D3TB. Ak aj mas teploty okolo 55-60 stupnov bud si isty ze to ten tulen vydrzi.
1,55V při 1464 uchladim, ale víc ne ( musim víc zvedat voltáž) a tuleň má hodně přes 50°C Ten chladič je s teplotní kontrolou, takže fouká maximálně 2500rpm. ( TITAN D5TB 4/TC )
podle me ti to meri teplotu spatne jako me . Mam porad kolem 50 coz je podle me blbost. tak jsem se na to vybod hodil 1.6V @1680 a uvidime.