ahojky,
neznate nejakou znacku, ktera prodava hardware pro NAS ale OS si clovek instaluje sam? Jaksi nepotrebuji vsechny ty fycurky co se s temi stavajicimi prodavaji... (vykon, bezpecnost...)
diky,
sasha
Printable View
ahojky,
neznate nejakou znacku, ktera prodava hardware pro NAS ale OS si clovek instaluje sam? Jaksi nepotrebuji vsechny ty fycurky co se s temi stavajicimi prodavaji... (vykon, bezpecnost...)
diky,
sasha
Ahoj, výborně mi slouží HP Microserver N40L (dnes prodávají N54L - http://www.zbozi.cz/?q=HP%20microser...it=nejlevnejsi). Malý case na 4 disky, 150W zdroj, certified pro RHEL nebo Windows Server. Jde do toho dát i Remote Access Card (KVM karta). Vloni jsem koupil tuhle věc za 5k + tu KVM kartu za 1,4k, ale byla to akce. Za tu cenu bys to dnes sehnal asi jen v bazaru.
Jinak nic dalšího podobného bohužel neznám...
jestli se mohu zeptat... jake tam mas OS, kolik disku v jakem raidu a jak svizny je vysledek (rychlost prenosu pres GIG LAN)?
dekuji
Takže komplet konfigurace je Turion N40L, 4GB paměti, 1x 320GB 7200 ot. na systém + 2x 750GB v zrcadle na data. Mám tam CentOS + na tom běží asi 5 OpenVZ kontejnerů + Windows 2008 Server v KVM.
Co se rychlostí týče, dávám po drobné optimalizaci nastavení SMB i 50-60MB/s, nic jiného teď změřeno nemám, pokud budeš chtít změřit ještě něco konkrétně, dej vědět a něco naměřím :)
hm vypada to hezky ale je to docela drahe, na to ze je to bez disku : [
No jo, však píšu - koupil jsem to za 5k, současnou cenu bych taky nedal. Leda se mrknout po bazaru...