CPU upgrade na ASUS P5WD2-e
Ahojte, rád bych vás poprosil o radu.
v současné době mám
CPU P4 805D -2.6 GHz
MB ASUS P5WD2-e Premium chipset i975X, LGA775
RAM 4 GB DDR2
GPU nVidia 6600GT
chtěl bych poprosit o radu : Rád bych upgradl procesor a grafiku. přemýšlel jsem nad C2D e8xx a nad HD 7850 a nejsem si jistý dvěma věcma -
- Jestli je to vubec optimalní kombinace vzhledem ke stare desce, chipsetu,...
- a jestli to v té desce vůbec poběží - nikde jsem nenašel zmínku o tom, že by tyhle řady procesorů tato deska vubec podporoala.
Díky za každý názor!
Re: CPU upgrade na ASUS P5WD2-e
Na téhle stránce vyber svou desku a máš tam všechny typy procesorů, které na své desce můžeš použít. Procesory C2D E8xxx jsem tam nenašel :/
jj, tam už jsem právě byl, a proto jsem se ptal ještě tady. jestli má někdo praktickou zkušenost.
Asi by se spíš vyplatilo koupit celej novej základ kompu. Tahle deska podporuje sice 775, ale jen 65nm procesory, což není už žádná výhra.
S uvedenou grafikou jedu momentálně na sestavě ASUS P8Z77-M, 8GB DDR3 a i5-3570K; tobě by mohlo - když bude cílem ušetřit co nejvíce - postačit nějaká i3, levnější deska s H61 a 8GB RAM. Třeba takto: seznam na czc. Jsi pod 10K a máš nový základ. Otázka je, jak moc velkou chceš rozšiřitelnost - zda nekoupit lepší prkno se čtyřmi RAM sloty, potažmo s podporou CrossFire a tedy možností dokoupit druhou grafiku. A samozřejmě co s CPU. Ta i3 je takové rozumné minimum, pod to bych nešel.
Dal jsi to jako neverejny seznam :)
Tak C2D v té tvojí desce nepoběží, zbejvá ti jen upgrade desky+cpu+ram. Pokud chceš hodně šetřit, tak ti v pohodě jako základ stačí Pentium G860 nebo Pentium G2020, které pořídíš za cca 1400,-kč + nějaká H61 deska (třeba ASUS P8H61-M LE R2.0 - Intel H61) + 4-8GB DDR3 (1333-1600MHZ) Pokud plánuješ CrossFire, nebo SLI tak si budeš muset koupit lepší čipset, např. H77 (jajo např. ASUS P8Z77-V LX2 - Intel Z77) :)
Možná s křížkem po funuse...
Já nedávno stavěl 2 počítače s G2020. Deska Gigabyte s B75 (kvůli USB3.0). Deska+CPU+RAM 4GB vyšla na cca 2500Kč.
Marty: imho se dnes i3 nevyplatí. Rozdíl mezi G2020 není tak velký, zato cena o 100% výše.