Nová grafická karta pro moji sestavu
Zdravím,
ted už moc hry nechraju, potřebuju grafiku s HDMI a tak sháním něco nové. Když už budu kupovat, tak aby šlo natom něco zahrát a bylo to lepší než teď.
Asi nemá smysl tam dávat výkonou grafiku, aby to nebrzdil procesor.
Chci si zahrát nového Snipera i když funguje i na nynější grafice 8800GT 512MB. V budoucu bych rád nové GTA alespoň nějak zahrál. NFS je třeba nehratelné, to se seká i na nejnižším nastavení.
Sestava viz podpis.
Jsem zvyklý na nvidie i z hlediska softwaru který používám, proto bych zůstal zde.
Cenově bych se chtěl pohybovat okolo 1500Kč, pokud by to mělo smysl jsem schopný uvažovat o +1000kč.
Re: Nová grafická karta pro moji sestavu
Myslím si, že nic v ceně do 1500Kč nebude rychlejší jak tvá stávající grafika. Až GPU za cca 2200-2500Kč jsou nepatrně rychlejší než to co máš. V těchto částkách bych o nové gpu ani neuvažoval. První "rozumná" karta je nV650Ti od 3500Kč.
Myslíš?
Když si srovnám papírové hodnoty mojí stare grafiky ( http://www.czc.cz/gainward-8941-blis.../51710/produkt ), tak jsou mnohem nižší.
Zkoušel jsem Sniper Ghost Warrior 2 a grafika včetně paměti je maximálně vytížená, procesor na 65%.
Novou grafiku potřebuju k vůli HDMI a pravda nevím, jaký by byl přínos u grafik okolo těch 1500kč.
Díval jsem se a zaujaly mě tyto
Gainward GTX 650 Golden Sample 1GB - 2580kč
GIGABYTE GTX 650 HD Experience 1GB - 2570kč
GTX650Ti už je asi přeslimitní... Jestli už by to nebrzdil procesor.
Podívej se na Extrahardware...
Nějaký konkrétní článet, moc se tam neorientuju.
Ještě jsem našel tyto tabulky, zde to vypadá optimističtěji :)
Přímě srovnání těch dvou karet se mi nepodařilo najít.
GeForce 8800 GT
GeForce GTX 650
GeForce GTX 650 Ti
hrubé srovnání: 8800GT je o cca 10% pomalejší jak HD7750. GTX650OC je o cca 10-15% rychlejší jak HD7750. Vše v rozlišení fullHD. Zdroj několik recenzí na EH. Nevím za kolik prodáš 8800GT, ale za 2500Kč si polepšíš o pár procent. Imho velice neefektivní upgrade. Ale jsou to tvé peníze.
clovece, nevim jak v syntetickych testech, ale na 775 a C2D byl rozdil 8800GT 1GB vs GTS 450 1GB DDR5 temer 100%, tedy GTS 450 podavala dvojnasobne vykony (a to jsem hral starsi hry, napriklad Witcher2@1600x1200) no a nerekl bych, ze 650 bude slabsi.. kazdopadne ale souhlasim, ze za ty penize si nepolepsi adekvatne.
navic bych rekl, ze 8800GT 512MB na 1680x1050 je taky docela problem, chtelo by to vetsi pamet (ty nfs se sekají na plnem rozliseni? zkousel jsi mensi rozliseni?)
NFS se sekají na nejnižší rozlišení a nejnižší detaily.
Sniper Ghost Warrior 2 při 1680x1050 je maximálně využitá GPU včetně paměti.
Jsem to zkoumal a když bych vzal levnější, nepolepšil bych si vůbec. Kdybych vzal něco silnějšího, nevím jestli by to nebrzdil procesor.
Vyzkoušíme, kdyžtak to vrátím nebo pošlu dál...
Dle tohoto testu na EHW je 8800GT proti HD7750 na stejném HW pomalejší o 15-17%. Test byl na i5-2300. Podle tohoto článku je 650OC průměrně rychlejší o 10% jak HD7750. Test na přetaktované i7. Nepředpokládál jsem, že by byl rozdíl i5 vs i7 na takto pomalých grafikách až tak znát.
Tak novější generace GPU (Fermi, Kepler a AMD HD6xxx/7xxxx) jsou znatelně víc závislé na výkonu CPU. To platí hlavně v porovnání i5/i7 a C2D/C2Q. Platí to nejen pro průměrné fps, ale hlavně pro ti minimální, takže testy mohou být v některých případech zavádějicí. S novější grafikou a starším cpu pak může být v některých situacích výkon stejný, nebo paradoxně i horší. Samozřejmě že to není pravidlem.
Jinak bych se zkusil mrknout po nějaké bazarové GTX560, která má dostatečné výkonostní rezervy.
2 Příloh-a(y)
Tak jsem nainstalova GIGABYTE GTX 650 HD Experience 1GB
Jediné co je zvláštní v GPU-Z je Bus interface PCI-E 1.1, předtím 2.0 a shadery jsou N/A. Má to cenu řešit?
Příloha 10062Příloha 10063
+ nižší teplota a o polovinu více místa ve skříni :) a údajně i spotřeba
+ HDMI, což byl asi hlavní motiv
+ nevím jestli je nějaká akcelerace videa, ale rychleji se přetáčí HD
Kreslící soft je natom stejně, tím jsem se utvrdil, že dost záleží na CPU
Windows index z 6,6 na 7,4
Sniper Ghost Warrior 2 při vysokém stejném nastavení ve stejné scéně ve vodě
CPU stejně, GPU stejně, v pamětí GPU 65%, předtím 100%
FRAPS
8800GT: večinou 24, akce 18 a méně, bez pohybu 30
GTX650: večinou 44, akce 37, bez pohybu 60
Citace:
Původně odeslal
Dave . . .
Nemá, protože se to obvykle mění podle zatížení grafiky.
A pokud ne, je něco špatně :)
Tak ten typ sběrnice PCI-E 1,1 tam je i v zatížení. Namůže být problém, že základka je 2.0 a grafika 3.0?
ne tím to opravdu není.....klikni na ten otazník vedle popisku v GPU-Z a dej "Start Render Test", jestli se něco změní. Pokud ne, zkusil bych nahodit novější ovladače s volbou "Perform clean Installl"
Jiank bych se tím příliš netrápil, protože výkonovej rozdíl je stěží měřitelnej http://www.techpowerup.com/reviews/I...Scaling/6.html