Laserová tiskárna – vhodná pro občasné domácí použití?
Ahoj všem, chtěl bych Vás poprosit o Váš názor. Chtěl domů bych si pořídit barevnou laserovou tiskárnu – občas fotky, občas nějaký ČB tisk dokumentu. Teď mám inkoustovou multifunkci Canon MP640, jenže právě díky občasným tiskům je každou chvíli zaschlá, inkousty relativně drahé, ruční doplňování většinou skončí inkoustovou katastrofou :-)
Proto pokukuju po laserové, kde předpokládám, že i když půjde o pár stránek za měsíc, nebude nic zasychat a toner tak vydrží „roky“. Ale možná to má jiná úskalí a tak bych se chtěl zeptat na Váš názor na laserové tiskárny a jejich opravdu občasné používání.
Díky.
Re: Laserová tiskárna – vhodná pro občasné domácí použití?
Ahoj, nevím jak laser na fotky, ale na občasné domácí tisky jsem si pořídil ten nejlevnější Samsung černobílý (kolem 1300Kč), cenu toneru neřeším(než dojde, kdoví co bude). Mám to proto, aby byla tiskárna po ruce, když je potřeba, jinak je vypnutá. Toner nezaschne. Mám už ji takhle asi 4 roky, pro použití co popisuješ nevidím úskalí. Známý má nějaké HPčko pro stejné použití asi už 7 let, prostě ideální. Je tam, když je potřeba, a jinak čeká a nezaschne.
Řešil jsem něco podobného, ale skončil jsem také u černobílé laserovky. Barevné, které by tiskly slušně fotky, byly velké krávy. Za cca 2k jsem koupil černobílou síťovou multifunkci s podavačem (Panasonic KX-MB2010). Ještě po roce nemám ani vyprázdněnej startovací toner (jeden full toner mám v zásobě).
Na vedlejším fóru se objevil tento inzerát
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=116&t=194195
Přišlo mi to celkem zajímavý, tak to pořád zvažuju.
AFAIK fotky z barevných laserovek nevypadají nic moc.
Osobně taky jedu na kombinaci inkoustovka na fotky + černobílý laser na takové to domácí tisknutí...
OK, díky všem za reakce. Tak nechám laser laserem a nechám si inkoustovku.