Propad výkonu po instalaci win8
Zdravíčko, po instalaci win 8 došlo k silnému propadu výkonu ve 3D - zkusil jsem jen Battlefield 3, mám 10 fps místo 60 ve win 7 se stejnou konfigurací, ovladače nejnovější od nvidia.
sestava Q8200, GTX 650TI, 6GB RAM, win 8 64bit Enterprise.
Program driver checker říká že mám nainstalované všechny ovladače, mám directx 11.
Na co jsem mohl zapomenout ? V čem by mohla být chyba ?
Re: Propad výkonu po instalaci win8
Je to střelba od boku, rozdíl výkonu by zhruba odpovídal tomu, že grafika zůstane na 2D taktech a nepřepne se na plnej výkon.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Je to střelba od boku, rozdíl výkonu by zhruba odpovídal tomu, že grafika zůstane na 2D taktech a nepřepne se na plnej výkon.
reinstaloval jsem ovladač, vnutil jsem jí oc asi o 10%, nastavil v ovladačích preferenci výkonu, rozhodně je to lepší, ale i tak se dostanu někdy na 20 FPS což se mě nestávalo. Jediné ovladače které jsem "dodal" jsou na GK a na wifi, jinak vše ostatní je od microsoftu a nedělal jsem žádnou změnu. - Není potřeba třeba přeinstalovat chipset, procesor ? Myslím že to se ale naposledy dělalo snad v XP...
To je divný, jediný co mě napadá, podívat se přes HW info co se doopravdy děje s taktama a zátěží cpu/gpu když spustíš nějakou gamesu.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
To je divný, jediný co mě napadá, podívat se přes
HW info co se doopravdy děje s taktama a zátěží cpu/gpu když spustíš nějakou gamesu.
sleduji přez OC GURU od Gigabyte a zdá se v pořádku..
zkousel jsi i neco dalsiho krom battlefield 3 ?
Citace:
Původně odeslal
pajkus
zkousel jsi i neco dalsiho krom battlefield 3 ?
zkusim novej 3d mark jen jsem si neuložil poslední výsledky tak nemám s čím porovnat
tak výsledek zde, nevím které číslo je pro vás podstatné.
P3848 with NVIDIA GeForce GTX 650 Ti(1x) and Intel Core 2 Quad Processor Q8200
Graphics Score 4772
Physics Score 2525
Combined Score
2312
http://www.3dmark.com/3dm11/5889419
mrkni napr. na http://www.3dmark.com/3dm11/5889688, podle toho se zda ze vykon odpovida... nema bf3 nejakej bug s w8 ? nebo nemas v bf3 neco jinak nastavenyho, nez jsi mel driv ?
Citace:
Původně odeslal
pajkus
mrkni napr. na
http://www.3dmark.com/3dm11/5889688, podle toho se zda ze vykon odpovida... nema bf3 nejakej bug s w8 ? nebo nemas v bf3 neco jinak nastavenyho, nez jsi mel driv ?
nemám, naopak jsem stáhnul nastavení z dřívějšího high na medium a low. jinak ten odkaz co jsi poslal, to je moje sestava, akorád jiný test.
aha, no jak ale koukam tak mas o neco nizsi vysledky nez obdobne systemy, ale +- to odpovida
v tvem mereni je zajimavy ze to hlasi CPU na 2Ghz... nemenil jsi nastaveni v biosu ? default je preci 2,33
Citace:
Původně odeslal
pajkus
aha, no jak ale koukam tak mas o neco nizsi vysledky nez obdobne systemy, ale +- to odpovida
v tvem mereni je zajimavy ze to hlasi CPU na 2Ghz... nemenil jsi nastaveni v biosu ? default je preci 2,33
Bios mam pro OC uzavřený, takže frekvence CPU se mění sama. skáče mezi 2 - 2,33 ghz podle vytížení. Jinak jsem zkoušel ještě Crysis 2 a to šlape na ultra v pohodě. Nevím v čem by mohl být problém, na BF by ta moje karta měla být bez problémü a také byla.
zkousel jsi odinstalovat a znova nahodit + aktualni path ?
problme bude asi fakt v bf3
Citace:
Původně odeslal
pajkus
zkousel jsi odinstalovat a znova nahodit + aktualni path ?
problme bude asi fakt v bf3
Stáhnul jsem z originu, je pravda že mám ruskou verzi s anglickou lokalizací - ale mám pocit že jsem to zkoušel i s tou ruštinou čistou a stálo to za prd - 100% jistý si ale nejsem, a stahovat se mi znovu 19gb úplně nechce
Tak asi nejspíš nejsem sám.
konverzace od prodejce:
> Dobry den,
> ja jsem kvuli tomu zpet na Windows 7. jine reseni jsem dosud
> nenasel... :-( Doufejme, ze to opravi patch pred poslednim DLC... :-/
jj, mam GTX260 a bylo to uplne stejne... :-( Pod Win 7 High a v
pohode... a pod Win 8 +- 10 fps na low :-/
Mam oboji... RU i CZ... oboji stejne. Bud at rychle EA vyda patch,
nebo Nvidia poradne ovladace. Je treba zkouset i Beta ovladace. Ja
jeste chvili pockam na 7kach ;-)
Môj názor... Keď vyšiel BF3, tak ešte nebol na trhu Win8. Keď prišiel Win8, tak určite bol vydaný nejaký opravný PATH na BF3. Keďže nemáš originálku, tak asi update Ti nepôjde a ak hej, tak s veľkou pravdepodobnosťou už nebude funkčný Crack. Alebo ešte skús ak sa dá spustiť hru s podporou Direct 10 a potom direct 11 a porovnaj rozdiel... Možno len Direct blafuje :-)
ale J.Wade origo ma, sice rusky, ale original. Updaty se z originu stahuji automaticky.
Spis to bude nejaka zajimava kombinace, protoze obecne bf3 s w8 problem nema, naopak podle benchmarku je zde dokonce drobny narust vykonu
Jaj, tak to som nevedel.... Ale aj tak by ma zaujímalo ak sa tam dá zmeniť Direct aký je rozdiel čo sa týka výkonu...
Citace:
Původně odeslal
Sir_Toudy
Jaj, tak to som nevedel.... Ale aj tak by ma zaujímalo ak sa tam dá zmeniť Direct aký je rozdiel čo sa týka výkonu...
zkusil jsem a nepomohlo, naopak fps ve statický scéně s hodně detajly a kouřem padlo z 27 na 25.
Také jsem zkusil spustit jako kompatibilní s win 7, furt stejné, krom toho že mě to 2x spadlo.
Ještě bych zkusil ovladače z win 7, pravděpodobně to ale nepůjde, nicméně kam nvidia ukládá ovladač jako takový ?
EDIT: tak to mě správce zařízení řekne že nejvhodnější ovladač je již nainstalován
Asi nebude od věci na dené konfiguraci návrat k Win7 - ostatně co Win8 přinesly desktopům, kromě problémů?