Mam dva stare disky WD, ktore normalne bezali az do doby, co som ich nedal formatovat cez part. magic.
Nielenze mi to odkaslalo partition tabulku mojho disku, no nejdu ani tamtie dva.
Pomoze mi niekto?
Printable View
Mam dva stare disky WD, ktore normalne bezali az do doby, co som ich nedal formatovat cez part. magic.
Nielenze mi to odkaslalo partition tabulku mojho disku, no nejdu ani tamtie dva.
Pomoze mi niekto?
Nemáš len tak náhodou NTFS?Alebo nemal si tam pred formátom Linuxy?
a particie mas normalne spravene ???Citace:
Původně odeslal Axel
Ak tam nemas ziadne data, tak ten disk zapoj samotny do pocitaca (ostatne odpoj - len tak pre istotu, aby si nebol prekvapeny, co si naformatoval ;D ) a nabootuj z diskety WD Data LifeGuard tools. Odtial pusti diagnostiku a tam Write Zeros (potom mozes nechat prebenut aj verify test - skontroluje, ci je disk OK). Potom nabootuj z nejakej DOS/Windows9x diskety, FDISKom vytvor particiu, restartuj a naformatuj. To iste s druhym diskom.
Kde najdem tu utilitu?
NTFS tam nie je,Linuxy tam neboli. Su to moje disky na prenasanie dat, ktore v pohode slapali. Je tam iba jedna primary FAT32 particia.
http://support.wdc.com/download/index.asp :roll:Citace:
Původně odeslal Axel
Mam stiahnut tu verziu 10.0 (1,2M) a v nej su vsetky tie utility , ktore su menovane nizsie ako samostatne komponenty?
jj, stáhni to první..Data Lifeguard 10.0 :idea:Citace:
Původně odeslal Axel
ok, hadam sa mi podari nabootovat, trva to neskutocne dlho (2-3 minuty od startu), ak dam ten posahany disk na master a vyhodi to chybu zapisu na disk, no predsalen sa do dosu dostanem.
??? ten setup ti vytvoří spouštěcí disketu a z ní normálně nabootuješ... :idea:Citace:
Původně odeslal Axel
ano, lenze windowsacka mi vyhodi nejaku chybu zapisu na disk, no predsalen nahodi po case dos. fdisk mi ide len spustit ako prikaz, z oblastami nemozem pracovat, format napise, ze prikaz nemoze pracovat s jednotkou.