Prosím o radu pri výbere lepšej grafickej karty
Zdravím páni, chcem trošku inovovať synove PC, ale zatiaľ iba grafickú kartu.
Poprosil by som o pomoc s výberom naozaj slušnej grafickej karty - moje podmienky sú iba dve - značka ASUS, čip NVidia.
Moja doterajšia zostava je nasledovná:
1. Doska: Asus - P7H55-M PRO - socket: 1156
2. HDD - WD 1TB Caviar64
3. Pamäte: DDR3 Kingston 4GB
4. Procesor: Intel Core i-5 760GI - 2,80GHz - chladič Noctua NH L12
5. Grafika: ENGTS 250 - DDR3 ????????????
Môj doterajší výber by bol cca tento:
http://www.alza.sk/asus-gtx650-ti-dc2t-1gd5-d360237.htm
Ak by sa našlo niečo vhodnejšie, výkonnejšie v podobnej cene, rád si nechám od Vás poradiť. ;)
Dúfam, že PCI Express x16 3.0 čo majú novšie karty sedí na 2.0 .... ? Ďakujem pekne
Re: Prosím o radu pri výbere lepšej grafickej karty
Koukám, že GTX560/Ti jsou už nedostatkové karty :-( Za mě, pokud bych měl upgradovat (svoji sestavu, což je celkem podobné), tak bych šel radši do GTX660. Výkon GTX650Ti je na úrovni GTX460/560 (bez Ti), což sice není špatné, ale rozhodně to neodpovídá ceně (výkonem odpovídající GTX460 stála před dvěma a půl lety při uvedení stejně).
A taky záleží na monitoru (rozlišení), které používáte.
Nakonec trochu přetaktovat CPU, přidat SSD, možná ramky a nic jiného potřeba měnit nebude.
presne tak, trosku pridej a vem gtx660, ja vzal nakonec verzi od gigabyte a jsem spokojen jak s vykonem, tak tichosti. Ackoliv oproti gts250 to bude raketovej skok i na 650ti.
Ďakujem Vám páni za pomoc.
Ešte poprosím o jeden detail. Mne z dosky vychádza kábel - 2pin - SPDIF a zasúva sa do grafiky. Je tento konektor 2pin aj na týchto new grafikách? Bez neho mi nikdy nešiel zvuk cez hdmi. Ďakujem
Dnešní grafické karty mají audio dekodér (zvukový čip) přímo na sobě, takže ten kabel už propojovat nemusíš.