Nazdar. Niekde som tu videl ze sa zhana soft na regulovanie otacok chladica, tak keby ste mali zaujem tak sa na mna kludne obratte :-)
Printable View
Nazdar. Niekde som tu videl ze sa zhana soft na regulovanie otacok chladica, tak keby ste mali zaujem tak sa na mna kludne obratte :-)
SpeedFan, ne? Máš snad něco lepšího? :)
Ne, na ten speedfan som trafil ked som pozeral help k MBMCitace:
Původně odeslal Marty
nooo alebo nieco co by aj narozdiel od speedfanu fungovalo :)
MadCap .. teda aspon mne speedfan nejde :(
Nic si z toho nedělej, mně taky ne, ale tak už to na některých deskách bývá. :roll:
to preto lebo SpeedFan podporuje iba tieto Chipsety:
ISA, AMD 756, AMD 766, AMD 768, ALi M1533, ALi M1543, ALi M1535D/D+, Intel PIIX4, Intel PIIX4E, Intel 440MX, Intel 82801AA (ICH), Intel 82801AB (ICH0), Intel 82801BA (ICH2), Intel 82801BAM (ICH2-M), Intel 82801CAM (ICH3), ServerWorks OSB4, SiS630, SiS635, SiS645, SiS730, SiS735, SiS740, SiS745, VIA VT82C596, VIA VT82C596B, VIA VT82C686A, VIA VT82C686B, VIA VT8231, VIA VT8233, VIA VT8233A ;D
jaký program na regulaci podporuje KT333?Citace:
Původně odeslal mitchi
2eraser:
ide o to aky mas NB :wink:
tenhle VIA VT8367Citace:
Původně odeslal mitchi
2eraser:
je mi luto ale nie je v tom zozname co som napisal hore :?
to vidim, neznas ale nejaky program co by to zmakl?Citace:
Původně odeslal mitchi
nepoznam ale skusim pohladat.Keby som nieco nasiel tak sa ozvem :wink:
Soft.. regulace dobrá věc ale přece než shánět nějaký SOFT.
Bylo by lepší si sestroji regulátor otáček sám a napevno a není to drahý stojí to asi 30kč.
ved ja mam vsetky vetraky v bedni regulovane od 0-12V :wink:Citace:
Původně odeslal TIMBERJACK
A na tom jsi byl kde ??? Protože ja mam NB VIA VT 8233A a nejde to ani kdybych se rozkrajel. Takze by me zajimalo co je to za blabol ???Citace:
Původně odeslal mitchi
už sem tam šlehnul 30ohmů na tvrdoCitace:
2Mirectec:
Informacie mam z webu(uz si nepametam odkial) :wink:
pokial viem mas via vt 8233a ale SBCitace:
Původně odeslal Mirectec
už sem tam šlehnul 30ohmů na tvrdo
30ohmů:))
No to de já jsem osobně používal klasický potenciometry ze začátku 500k/n:))))))))To jako fakt nešlo ale když tam hodíš tak 200-100 tak to docela šlape:)
tak jsem dostal takovej dobrej nápad zapojit ty poťáky do desky a asi po dvou tejdenech jsem zjistil že oba chladiče maj od 1000 ot/min míň takže nedoporučuju zapojovat chladiče do desky ale rovnou na kšandy:)
sakryš popravdě rěšeno už pozoruju rozdíl 100rpnCitace:
Taky sem dnesni odpoledne venoval letni uprave chlazeni. A jelikoz mam 8rda+ kde zatim speedfan nejak nejede, tak sem to vyresil par potakama a 36ohm odporem.Citace:
100rpm je slušný toho dociluju s regulátorem a ten neni slozenej jen z poťáku takže si koupil dobrej(poťák) a letni ůprava ta se mě netýká ať je zima nebo léto tak mám max 33 stupňů:))
Těch 33 stupňů bude tim že chladič točí 6000rpm..
přece když je v místnosti 30 stupňů tak nemůžeš mít 33 na cpu no ale možná že jo,Citace:
větráky s 6k rpm bych zakázal, kolik si bere amperů ?
2eraser: az budes mit linux, tak vyzkousej SW regulaci jeste tam - ten balicek se jmenuje sensors (stejne tak ten program), tak si ho nainstaluj :wink:
No bere si asi 0.15A
A u nás 30 stupňů ve stínu to je jenom težko a když jsem na Sev.straně je tam tak nejvíc 26 stupňů.