Úprava zdroje pro halogeny -> LED
V kuchyňské lince jsem měl 5x20W halogenovou bodovku na 12VAC, všechny napájené ze společného zdroje - zde stránky výrobce.
Po výměně halogenů za LED pravděpodobně zafunguje nějaká z ochran zdroje a LEDky se sice rozsvítí, ale po vteřině pohasnou. Pokud nechám jednu halogenku zapojenou, tak svítí normálně.
Upřímně před výměnami za LED jsem teda netušil, že napájení je střídavé, takže vymýšlím nejen co s ochranou, ale také co s tímto.
Přebastlit zdroj nebo ho prostě vyměnit za jinej?
Re: Úprava zdroje pro halogeny -> LED
no toto je asi GENERAL problerm impulznych zdrojov , jednoducho ich mala zataz nejak nedokaze aktivovat do normalneho stavu . Mam doma 65W impulzny zdroj ktory bol integrovany v bodovom svetle s 20W halogenkou a pri skuske 3,6W LED to tiez len bliklo a nic . S halogenkou to ide normalne a LED na normalnom AKU 12V ide tiez normalne .. takze WTF???? mozno by stalo za pokus dat tam natrvalo rezistor ktory cucne aspon 0,5A trvale nech je ten zdroj zatazeny klasickou indukznou zatazou .
Re: Úprava zdroje pro halogeny -> LED
Jasně, cívka, můstek, dva NPN... impulzní zdroj. Že mně to nedošlo hned :)
Furt jsem hledal primár toho domnělého trafa a ono nic, ovšem přišlo mi malé - na 100W... ;D
Takže koupit prostě 12W/2A DC spínanej zdroj a je vyřešeno. Zatěžovat se mi to nechce, protože jsem halogeny za LED měnil mj. kvůli spotřebě. :)