Dobry den potrebuju poradit ohledne vybrani chladice na tento CPU deska:MS7388 (K9A2 CF) bios upgradovanej na nejnovejsi verzi od vyrobce pres flesku podle navodu (fat-32) cca 14 dni z5 ramky DDR2 PC2 6400 CL5-5-5 case Zalman Z11 plus
Printable View
Dobry den potrebuju poradit ohledne vybrani chladice na tento CPU deska:MS7388 (K9A2 CF) bios upgradovanej na nejnovejsi verzi od vyrobce pres flesku podle navodu (fat-32) cca 14 dni z5 ramky DDR2 PC2 6400 CL5-5-5 case Zalman Z11 plus
Jednoduché, jak bude cpu vytěžován a dle toho zvážit chlazení, kdy tento procesor má 125w TDP a tedy tomu odpovídající. Na AM2 patici.
Co má bios s chlazenim? :)
tak ja chlazeni na tom mam ale chci procesor vytaktovat na 4ghz a koupit zaroven chlazeni tak aby to uchladil
nejak nechapu na co se ptas potrebuju poradnej chladic na cpu abych neodrovnal cpucko na 4ghz kvuly chlazeni tak se ptam jaky mate zkusenosti z timdle procesorem a jakej chladic doporucite
http://www.czc.cz/noctua-nh-d14_2/71...49615aioranks5
Osvědčená kvalita.
husty takze todle by melo vystacit na 4GHz broucka jak koukam tak pro me jasnou volbou cislo jedna teda ale otazka je vejde se mi do case co sem psal a nebude prekazet ramkam ?
co myslite jakej Thermalright True Spirit 140 nebo Noctua NH-D14 zalezi mi na hlucnosti aby se vesel a nezabiral slot ramkam a aby uchladil 4GHz mazlika
Ten procesor sice nemá smysl taktovat ale uchladí ho to v pohodě, jestli chceš vědět, zda se ti to tam vejde, vem si pravítko a změř si to, my ti do skříně nevidíme :)
Je celkem jedno kterej z těch dvou chladičú tam vrazíš, celkově vzato vzduchové chladiče a větší OC nejdou moc dohromady. Rozdíl mezi hlučností jednoho nebo druhého uchem nepoznáš. Čili změř který se tam vejde lépe a ten vem.
aha a proc to nema smysl velka spotreba ?
a co je na tom spatne ty chytrej ? kazdej neni chytrej aby mel vyznamenani ty pako vylizany tak laskave nech ty urazky pokud nemas nic k tematu tak se tahni ucit
Spotřeba, to já nevím ... jsem sice rád když kouknu na wattmetr a vidím pěkný číslo ale ono je to spíš o tom, že ti to u tohoto procesoru vubec nepomúže. Výsledek bude viditelný jen v několika benchmark testech, ve hrách a aplikacích které budeš běžně používat neuvidíš žádný rozdíl, při troše smúly i naopak. Ono to není jen o tom nastavit od oka bios, narvat velký chladič a dostat se na plochu, je sice pěkný když CPUz ukáže 4Ghz ale k čemu to je, když pak kvuli nestabilitě je výkon menší než v defaultu. Muže tam nastat halda bugú, zvlášť s tou deskou kterou máš. Kdysi jsem tento CPU taktoval na desce Asus Crosshair a bylo to utrpení i když je to skvělá deska, nesmyslně se prodlužovali latence pamětí, PCIe se přepínal do režimu 8x. Když se vychytali všechny problémy se stabilitou, žralo to v idle skoro 400W a veškerý přínos žádný. Navíc problém s kolísáním výkonu ve 3D kvuli tomu OC se takřka nevyřešil a bylo to závyslé na druhu grafické karty. Nehledě na to, že dnes už ten CPU nepatří mezi nejmladší kousky. Nech to běžet na základu, ušetříš za nesmyslně drahý chladič, za elektřinu a naprosto o nic se neošidíš a taky je dost pravděpodobné, že ti to déle vydrží fungovat bez problémú.
Jinak teda tu češtinu taky nemám nejlepší ale pokud chci někoho někam poslat, většinou si vyberu takovej zpusob, abych potom nevypadal jako ještě větší idiot než v předchozím příspěvku. Jistě ti teď všichni s velkou radostí a ochotou znovu poradí.
tak ti mockrat dekuju za radu a myslim si ze uz vic vedet nepotrebuju takze muzete smazat/zamknout tema