[11/2012] Ctecka pametovych karet, USB3, interni, 5.25"
Zdravim a prosim o radu,
s prechodem z notebooku na desktop jsem zapomnel poresit jednu drobnost - ctecku pametovych karet.
Pozadavky:
- interni
- 5.25", nebo klidne 3.5" pokud k tomu bude nativni redukce
- USB3 a tomu odpovidajici rychlost
- SD, microSD, CF, na zbytku asi nezalezi.
- cerna barva
- rozumna cena, radsi neco jednodussiho, co splnuje dane pozadavky, nez kombo s firewire, esata, audio, video, etc.. za 5x tolik, pri pohledu na externi ctecky si myslim, ze 1k je maximum.
V ceskych kramech jsem se jiz nejak koukal a nic rozumneho jsem nenasel, takze prijimam tipy i na zahranicni obchody.
Diky
Re: [11/2012] Ctecka pametovych karet, USB3, interni, 5.25"
Mam http://www.delock.de/produkte/F_276_.../merkmale.html a je to peknej kram, tak tohle nekupuj. SD karty zda se cte vcelku bez chyb (oproti jinym cteckam, co se neuraci ani reportovat I/O errory a vraceji nahodne data), ale mechanicke provedeni je spatne. Treba ten SD slot ma pritlacny plisek, jenze je velmi mekky a uz se mi jej podarilo ohnout pri vlozeni karty pod uhlem.
Pak mam od Kouwellu CF->SATA redukci http://koutech.com/proddetail.asp?linenumber=422 a ta funguje spolehlive a hlavne rychle. Bezne vyzdimu z karty maximum (60 MB/s pro Sandisk Extreme), ma dobre reportovani stavu na SATA sbernici a daji se treba cist zakladni informace karty (a kdyby umela SMART, tak i ten). Elektricky je to jednoducha IDE to SATA redukce.
Já vím, že to je taky mimo požadavky, ale jedu na Kingston FCR-HS3. Sice to při vložené kartě svítí jak diskotéka (při přístupu dokonce bliká) - ten nápis Kingston - ale je to rychlé jako prase. S kartami Transcend, které používám, kolem 70 MB/s. A cena přijatelná - kolem pětikila (CZC).
Jen pod W8 mi to nějako nefachčilo. Ale teď jak koukám na web, tak tam je firmware update, no to je mazec. Firmware pro čtečku karet ;D
Řešil jsem mj. zde na foru.
Diky obema, vypada to, ze mnou hledany kus asi neexistuje. Aktualne mi jde predevsim o SD z fotaku, takze extra CF nepotrebuji. Zatim Martyho tip vypada nejlepe, jen jsem se chtel plandajicim kabilkum vyhnout. Jeste chvili budu hledat, dokud pohar trpelivosti nepretece.