2 Příloh-a(y)
USB 3.0 externí box na 2.5" HDD - mini test
Pořídil jsem si k "zbylému" disku z NTB (Samsung 320 GB 7200 RPM). Konkrétně kousek z eBay za necelých 10 USD i s poštou.
Pokud by řešil někdo něco podobného, mám pozitivní zprávu v benchmarku :)
Propustnost USB 3.0 je opravdu vynikající, za vše hovoří sekvenční čtení i zápis.
Testy z CDM - tentýž box, jednou připojen na USB 2.0, podruhé na USB 3.0.
Testy z AS SSD - vlevo MSI StarBox na USB 2.0, podruhé výše uvedený USB3 boxík.
Takže - vřele doporučuji :)
Re: USB 3.0 externí box na 2.5" HDD
Po tvem nakupu neodesila do CR? :D
Edit:
Jinak ja nedavno kupoval LC Power LC-25BUB3 a zatim jsem s nim taky nemel problem. Rychlosti sice o neco nizsi, ale to je i tim, ze pouzivam expresscard USB 3.0 kartu.
Jakou USB3 kartu používáš? Já mám na cestě expresscard/54 http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI...E:L:OC:US:3160 tedy hlavně kvůli dalším dvěma portům do XPS M1330, to že budou USB3 je spíš bonus, ale pokukoval jsem po pouzdru na disk, co vybral Marty
Já zvolil tenhle box mj. kvůli konektoru, je to rozšířené MicroUSB o konektory pro 3.0. Mám už s tímtéž konektorem čtečku, tak ať nemusím moc řešit kabely.
Jinak May not ship to CZ tam měli už před mým nákupem, zeptal jsem se a vše bylo OK :)
Mam 2xUSB 3.0 AKE.
Jeste mam combo s USB 3.0 a eSata, ale eSata je z nejakeho duvodu nestabilni (dve ruzne expresscard karty, dva externi boxy), s internim eSata boxy funguji.
Marty: To je normalni microUSB 3.0, ne?
Jojo, je to tak - jen jsem nezkoumal standard a tak jsem nevěděl, jestli to je oficiální název :) (na eBay jsou občas dost podivný věci totiž)
Vždycky záleží jaký je USB 3.0 řadič na straně stanice a jaký u přenosného zařízení. Proto bez udání označení chipů řadičů, firmwaru řadiče, ovladače, nebo přesné revize zařízení je většina testů irelevantních. Často to totiž končí i náhodnám odpojováním, popřípadě nenalezením zařízení, pokud si řadiče nerozumí. Výrobců tu mámě několik a problémů s USB 3.0 je na netu že by se to dalo přehazovat vidlema. Mám i své nemilé zkušenosti.... Nicméně nemám osobní zkušenost s novejma USB 3.0 řadičema od Intelu v chipsetech 77.
Tím nechci nějak znevažovat recenzi výše, jsem rád že sem lidí píšou své zkušenosti a vážím si toho, jen bych rád upozornil na potenciální problémy případných kupců USB 3.0 zařázení :)
Já pevně věřím, že intel bude mít, v duchu tradice, USB3 bez problémů. No a proto jsem taky nechtěl kupovat desku do desktopu do doby, než bude USB3 součástí chipsetů, protože těch pár portů, často pověšených na PCI-e x1 mi nepřišlo jako extrémní výhoda.
No ale do notebooku se nedá svítit, jsem zvědav, co tam v té kartě bude za řadič. Vzhledově ta karta má vypadat jako ta, co psal zivan, ale k problémům jsem se dogooglil taky. Beru to ale tak, že za 160Kč oživím noťas na dvojnásobek USB portů, které nikde netrčí. Budou na rychlosti USB2.0 a i o trochu víc - nečekám, že takhle to USB3 pojede na plný knedlík, to bych byl idealista :) Odpojování by mě teda nenadchlo, no uvidíme. Spousta prodejců na ebayi nabízí spíš levnější externí 2,5 krabičky, které mají ale USB A-A kabel, narozdíl od té Martyho.
Over: dobrý podnět. Na straně stanice - Intel Z77 v případě prvním (CDM), v druhém (AS SSD) si nejsem jistý (čipset je QM67, ale řadič bude separé). Na straně disku ASMEDIA ASM1051.
S problémy s HW kompatibilitou jsem se ještě nesetkal, vyzkoušel jsem si mj. PCIe kartu s NEC čipsetem a jako zařízení mám ještě čtečku.
Spíš mám problémy se SW kompatibilitou, pod W8 jsem tu svou čtečku s některými kartami nerozchodil.
2 Příloh-a(y)
Jelikoz jsem po upgrade ntb ziskal take 2x usb 3.0, tak me zajimalo, jaka bude rychlost. Mam externi WD passport 2 TB portable a lepsi vysledek z toho nevymacknu.
I kdyz by mel byt ten disk rychlejsi nez tvuj Marty. Zrejme spatna komunikace mezi hw a sw.
Vysledky viz obrazek. Pro porovnani pridavam i test z internim diskem Samsung HN-M101MBB-1TB uvnitr ntb.
Jeste uvazuji, ze koupim 2 TB 2.5'disk http://www.czc.cz/wd-green-2tb/111279/produkt. Bohuzel sehnat usb 3.0 box pro disk s vyskou 15 mm je problem.
Příloha 10013Příloha 10014