Jak propojit DVI-D do DP nebo VGA
Zravim, řešim takový oříšek, koupil jsem si novou GK a mám teď problém s připojením dvou monitorů.
Na kartě mám výstupy:
DVI-D 2x
HDMI
VGA
Na monitoru mám vstupy:
VGA
Display Port
Potřebuji oba monitory jeden hlavní jeden prodloužená plocha, na minulé GK jsem to řešil tak že jsem jeden monitor zapojil na VGA a druhý na DVI-I přes redukci - ta teď ovšem nejde použít.
Mám doma už asi třetí redukci z display portu na HDMI a DVI-D ovšem to nefunguje jelikož to je jednostraný, tak se ptám jestli najdeme nějaký jiný řešení ?
Existuje redukce DVI-D na VGA ? to je varianta kterou jsem nechtěl, ale teď mi to přijde asi jako jediné řešení. Co myslíte ?
Re: Jak propojit DVI-D do DP nebo VGA
DVI-D je pouze digital, takze klasicka jednoducha redukce na VGA nefunguje. Co kartu vratit a koupit jinou alespon s jednim DP?
Edit:
Pokud se vejde, tak by slo pridat druhou grafiku.
Citace:
Původně odeslal
zivan
DVI-D je pouze digital, takze klasicka jednoducha redukce na VGA nefunguje. Co kartu vratit a koupit jinou alespon s jednim DP?
Edit:
Pokud se vejde, tak by slo pridat druhou grafiku.
Myslím (99%) že moje deska má pouze jeden PCI-E
Grafickou kartu jsem vybíral dlouho a jsem s ní spokojený tak bych rád našel jiné řešení jestli teda nějaké je. GK je konkrétně tahle http://www.alza.cz/gigabyte-n650toc-1gi-d359941.htm
To asi nebude ta A7V8X v podpisu, co? :)
Pak me napada jen displaylink adapter do USB 2.0, ale ten je tak na kancelarske pouziti a do fullHD, ne na videa nebo hry a stoji okolo tisicovky. Pripadne drazsi USB 3.0
Pripadne nejaka aktivni redukce, ktera prevede signal z DVI/HDMI na DP. Ale o zadne nevim.
Citace:
Původně odeslal
J.Wade
Na kartě mám výstupy:
DVI-D 2x
HDMI
VGA
Na monitoru mám vstupy:
VGA
Display Port
Pokud je zdroj signalu HDMI a prijemcem DisplayPort pak mam za to ze reseni neni. Naopak to funguje (to jsou ty tve tri redukce). Vzdy je lepsi mit na grafice DP nezli HDMI.
Ty mas jeden monitor na kterem je jen VGA a druhy na kterem je jen DP?
Citace:
Původně odeslal
zivan
To asi nebude ta A7V8X v podpisu, co? :)
Pak me napada jen displaylink adapter do USB 2.0, ale ten je tak na kancelarske pouziti a do fullHD, ne na videa nebo hry a stoji okolo tisicovky. Pripadne drazsi USB 3.0
Pripadne nejaka aktivni redukce, ktera prevede signal z DVI/HDMI na DP. Ale o zadne nevim.
Ne ta to neni, to jsem si to zase pěkně zkomplikoval..
http://4um.overclocking.cz/images/ocguru/oc_logo.gif
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
Pokud je zdroj signalu HDMI a prijemcem DisplayPort pak mam za to ze reseni neni. Naopak to funguje (to jsou ty tve tri redukce). Vzdy je lepsi mit na grafice DP nezli HDMI.
Ty mas jeden monitor na kterem je jen VGA a druhy na kterem je jen DP?
Mám 2x 23" kde je na obou DP+VGA - šílená kombinace která mě teď dělá problémy....
Bohuzel jsi bez rozmyslu koupil grafiku s pro tebe nevhodnymi vystupy. Nejelegantnejsi reseni je jeji vymena, druha moznost je vymena LCD. Ta treti, posledni, je vygooglit nejaky sileny aktivni prevodnik HDMI -> D-SUB.
Jen podle vyhledani na Alze ma DP 2GB verze ty karty, ale je o dost drazsi. Nebo Radeon 7700 od Saphiru s VaporX chladicem.
Na desce asi nemas vzadu otevreny PCI-E 1x nebo 4x?
Citace:
Původně odeslal
zivan
Jen podle vyhledani na Alze ma DP 2GB verze ty karty, ale je o dost drazsi. Nebo Radeon 7700 od Saphiru s VaporX chladicem.
Na desce asi nemas vzadu
otevreny PCI-E 1x nebo 4x?
nevím co máš konkrétně na mysli, na desce mám 2x PCI-E 1x -3x teda to je alespoň u toho napsané, ale kartu bych tam určitě nenacpal.
Pomohla by v něčem integrovaná grafika ??? Na desce jsou výstupy DVI-D a VGA. Nevím jestli může běžet současně.
7770 je výkonově podstatně horší karta, tak se mi do téhle výměny moc nechce, a GTX 560 je zas starší architektura.
EDIT: všiml jsem si odkazu, tohle na desce nemám.
No a ta deska je to tedy jaka?
Citace:
Původně odeslal
HollyG
No a ta deska je to tedy jaka?
Rád bych byl přesnější, nicméně je to sestava od HP ( HP DX7500 d7500m/q8200h/500hpq/2U/BJ8j ) a deska od nějakého jejich OEM dodavatele, je na ní napsáno IPIEL LA
Citace:
Původně odeslal
Mymak
Děkuji to jsem se pokoušel najít, ale poměrně drahá sranda. Za tu cenu už by byl nějakej slabší monitor.
Moc nerozumim te kombinaci vga a displayport. Takhle ten monitor musi prijimat analogovej i digitalni signal, jen by mu to chtelo nejak vysvetlit :)
Digital a analog je na levnejsich monitorech vcelku bezna vec, casteji tedy s DVI/HDMI. Ten displayport je opravdu vymysl jak ma byt, nejlepsi kdyz to jako jediny vystup strci do notasu.
Integrovana grafika na takovym kompu se pravdepodobne vypne pri pouziti PCIe grafiky, ale neni nic jednodussiho nez to vyzkouset...
Citace:
Původně odeslal
HollyG
Digital a analog je na levnejsich monitorech vcelku bezna vec, casteji tedy s DVI/HDMI. Ten displayport je opravdu vymysl jak ma byt, nejlepsi kdyz to jako jediny vystup strci do notasu.
Integrovana grafika na takovym kompu se pravdepodobne vypne pri pouziti PCIe grafiky, ale neni nic jednodussiho nez to vyzkouset...
Zitra zkusim, sanci moc nevidim. Jinak jsem nasel tohle http://m.alibaba.com/product-gs/5838...o_VGA.html?s=p jenze minimalni obednavka je 100 kusu.
Citace:
Původně odeslal
HollyG
Ten displayport je opravdu vymysl jak ma byt, nejlepsi kdyz to jako jediny vystup strci do notasu.
Do fullHD rozliseni problem nevidim, existuji celkem levne redukce na DVI a HDMI. Problemovy je DP jako vstup na LCD, kdyz navic chybi HDMI/DVI jako v tomhle pripade.
Hlavně nikde neni záruka, že ta aktivní redukce nebude mršit obraz.....za tu cenu bych na ní hned zapoměl. Jak bylo výše zmíněno, bud jiná grafika, nebo jinej monitor.
Citace:
Původně odeslal
J.Wade
Podobných ptákovin je ebay.com plný :-)
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trks...at=0&_from=R40