Ohebná a estetická kabeláž?
V souvislosti s problematikou zavěšení monitoru na zeď taky řeším, jak k němu dotáhnout DVI, USB a AC kabely.
Na současném řešení mi vadí, že AC a DVI kabely jsou příšerně tlusté, neohebné a vůbec to vypadá hnusně. Jak to řešíte vy při zavěšení displeje na zeď?
Mám Samsung TV, ke které se dodává něco jako bužírka, do které se kabely schovají a za nohou stojanu pak nejsou vidět, ale to neplatí úplně při zavěšení na zeď. Nejjednodušší je falešná zeď, ale když tahle možnost není, existuje možnost někde koupit nějaké "lepší" kabely?
Koukal jsem na naše eshopy a např. i na caseking.de, ale nic moc jsem nenašel. Představa by byla např. všechny tři kabely ve stejném designu, tenčí, ohebnější ale samozřejmě dostatečně funkční (tj. ne mechanické vlastnosti na úkor kvality).
Nějaké nápady?
Re: Ohebná a estetická kabeláž?
IMHO neseženeš, nebo se nedoplatíš.
Já to vyřešil organizérem na kabely - nejlepší jsou ty co se nemusí namotávat jako spirála a dají se sehnat v lib. barvách (ovšem ne v ČR).
Nebo potom obligátní lišta na zeď...
Já to stáhnul takovou tou umělou stahovačkou za cca 1Kč/ks.
U TV jsem to vyresil timhle http://www.moje-elektro.cz/elektroni...o-3-komponenty
Jinak bych pouzil fen na natvarovani kabelu a pak neco jako flexo :)
Chlapi, díkes. S flexem se mi s*át moc nechce, to bych "se radši nedoplatil" ;D
asi to dopadne tou stahovačkou, lištu na zeď dávat nechci...
Problém je hlavně v tom, že kabely nepůjdou dolů, ale do strany. Možná to nějak ještě předělám.
Tak mě napadá, že by to částečně řešily asi jen bílé kabely. Takže sehnat nějaké výprodejovky od jablíčkářů? :) :)
Tenké ohebné kabely miniDP na DP a miniDP na DVI jsem nakoupil na DXku. Cena příjemná, ohebnost taky. Vliv na kvalitu obrazu na 24" fullHD monitoru neposoudím. USB asi problém nebude, tam jsou tenké všechny. Jak vyřešit napájecí kabel (pokud je podobný jako např. na PC) netuším.
Mně vedou do TV tuším tři kabely (2x HDMI a 230V), mám je staženy černou originál sponkou od TV a že jsou těch 5 cm vidět mě nechává úplně klidným ;-)
Díky za tipy. Já jsem to původně taky nijak extrémně neřešil, jen mě zajímalo, jak to dělají ostatní. Takže stahovací páska to jistí :)
k modifikaci kabelu na bilou barvu by mohl pomoci plastidip (barva ve spreji na bazi gumy), ale ozkouseny to nemam