Využití integrované grafiky v CPU společně s diskrétní grafikou
Využíváte někdo nějak integrovanou grafiku v SB/IB CPU ?
Například pomocí technologie LucidLogix Virtu apod.?
Podělte se o zkušenosti.
Mě osobně třeba zajímá, jestli jsou k dispozici nějaké ovladače jako pro notebookové grafiky, které např. v 2D umí zcela vypnout diskrétní grafiku a jet jen na integrovanou. (můj NTB by to sice měl do jisté míry umět měl, ale ani tam jsem se s tím ještě nezabýval)
Re: Využití integrované grafiky v CPU společně s diskrétní grafikou
LucidLogix Virtu jsem zkousel na desktopu, ale nejaky vyrazny zlepseni neceho jsem nepozoroval.
Naopak protoze v systemu pak byla jedna "virtualni", tak ji hry nedokazaly spravne detekovat. Nektere se nespustily vubec (Crysis 2), zbytek nastavoval vzdy kvalitu na minimum nebo byly jiny potize z toho plynouci. No slo to z disku.
Momentáně zkouším na desktopu, výhodu to ve Win má - Radeon je vypnutý, ale řeším problém viz. HollyG, kdy mi nejde pustit Crysis 2. Ve chvíli, kdy se Virtu vypne, tak vše běží jak má. Nejzvláštnější na tom je, že Crysis je ofiko podporovaná v rámci profilů. Problém vidím v tom, že Virtu neumí automaticky najít spouštěcí .exe soubor hry a přestože ho ručně vyberu, nejde mi nastavení uložit a okno se otevírá donekonečna. Buď dělám něco blbě nebo bug.
Kdyz jsem to ted naposledy zkousel, tak uz Crysis 2 byl ve vyjimkach, u kterych se Virtu nepouzil. Coz neznamena, ze se mi ten program zacal libit...
Já tam vyjímku mám, ale nefunguje mi to stejně :) Virtu ovladač mám tuším ze září. Zkusím najít nejnovější verzi. Mimochodem, máš Crysis nainstalovaný ve složce, kam to chce instalátor hodit defaultně nebo jinde?
Rucne jinde, i kdyz jen jsem se naposled dival na ty vyjimky, instalovat znovu nebo spoustet jsem to nezkousel. Nejvetsi problem stejne byl az s DirectX 11 HD patchem, ten proste nesel zapnout. Predevsim kdyz jsem nevidel zadny realny vyhody, tak jsem ztratil zajem s tim laborovat.
Já momentálně Virtu MVP používám v kombinaci s HyperFormance na sestavě dole a nemůžu si stěžovat. Je pravdou, že hry prakticky nehraju ale u Diabla 3 to funguje dobře a dokonce i lépe než se samotnou HD4850 ;). Rozdíl v 3DMarku Vantage je skoro 2500 bodů při zapnutém HyperFormance. A na tu většinovou práci ve Win ten Radeon používat nepotřebuju
To ti to pak je dost k nicemu a ani nepoznas ze je to k nicemu :)
v tom Diablu je to ale znát na FullHD ;).. víc fps dělá své.. to je tak jediný co občas pustím :D.. šlo mi hlavně o spotřebu
Já už se dokopal k tomu to rozchodit taky, s D3 to funguje - potvrzuji. Výkon jsem neměřil, pokusím se výhledově porovnat.
Ja MVP vypínam, pretože v každom 3DMarku po zapnutí mi to dalo menej bodov. Niektoré staršie 3DMarky mi zblbli :-( Možno v novších hrách to bude podporované lepšie, ale zatiaľ v tom nevidím prínos. Možno spotreba sa mení, ale to som ešte nesledoval. Inak MVP sa zapája v dvoch režimov, kde sa Monitor pripája buť na vývod grafiky na MB, alebo na grafiku v PCIe slote. To som niekde čítal kde vysvetlovali funkciu MVP. Mne sa ale nechce stále prepájať monitor v zadu skrinky, však by som zachvíľu polámal konektory :-) Teraz mám v PC akokeby 3 Grafické Karty a To 2x NVIDIA 590 a HD 4000. To mi detekuje program GPuZ.
Já mám monitor zapojený do integrované grafiky (na vývod na desce).
Ve Windows vidím taky v GPU-Z dvě grafiky (Intel 4000 jako primár, HD5830 jako sekundár). Při sledování vytížení mi v 2D jede pouze Intelská grafika, ATIna jede buď na minimum nebo přes ní vůbec nejdou žádná data (to nedokážu asi nijak změřit, ale MVP to tvrdí).
Když ale spustím 3D aplikaci (např. Diablo III), tak vidím zátěž na obou grafikách.
Při restartu do jiného OS mám nakonfigurovanou jen integrovanou grafiku, do které je monitor připojený a HD5830 se vůbec nepoužívá (jsem pro ni neinstaloval příslušné ovladače).
No Ja ešte nemám Diablo III. Potom to vyskúšam keď ho budem mať. Ja mám Monitor zapojený na Grafickej karte PCIe. Od dosky mám vývod voľný.
Na tejto stránky je popis možností zapojenia: http://www.lucidlogix.com/technology...-graphics.html
Skús nejaký program so zapnutím MVP a bez neho a podel sa s výsledkom... Asi Ja mám niečo zle nastavené, pretože v tomto zapojení mi to dalo menšie bodové hodnotenia ako keď som to mal vypnuté. Ja som to skúšal v 3DMarku03.
3 Příloh-a(y)
Takže, výsledky benchmarku zde.
Test: 3DMark 11
Nastavení: Test Performance (P - 720p), Benchmark only, Display centered.
Konfigurace 1: pouze integrovaná grafika (Intel HD4000 na default v 3570K)
Výsledek: P775 (Graphics 661/Physics 6564/Combined 761)
Konfigurace 2: LucidLogix Virtu MVP v nastavení HyPerformance OFF
Výsledek: P3590 (3296/7080/3355) (2. test P3589)
Konfigurace 3: LucidLogix Virtu MVP v nastavení HyPerformance ON
Výsledek: P5081 (4855/7062/4744) (2. test P5084)
Konfigurace 4: pouze diskrétní grafika - se mi nepodařilo otestovat, po vypnutí integrované grafiky i po odinstalaci všech driverů včetně LucidLogix Virtu MVP z Win8 Pro x64 a vypnutí iGPU v BIOSu (zkoušel jsem i další nastavení) OS nenaběhl.
Takže VELICE zajímavé. Každý test jsem provedl dvakrát a výsledky se téměř nelišily, takže jsem to už dál nehrotil.
Chystám se ještě otestovat reálný dopad na FPS ve hrách, takže stay tuned ;)
Příloha 9978Příloha 9979Příloha 9980
Tak ještě rychlý test D3 - v obou nastavení HyPerformance víceméně stabilních 60 FPS. Zkusím ještě jiné.
Co je na tom tak zajimave, kdyz to nejdulezitejsi srovnani (samostatna diskretni grafika) jsi neudelal? :)
No že režim s vypnutým HyPerformance by se měl rovnat konfiguraci 4 (pouze diskrétní grafika).
Jinak běžný výsledek HD5830 v 3DMarku 11 je právě kolem těch 3600 bodů. Proto jsem se spokojil s výsledkem z vypnutého HyPerformance a přeinstalaci widlí jsem odložil na jindy ;D
Super porovnanie... Musím to aj ja skúsiť... Cez víkend sa na to dám... Len budem musieť Grafiku zasunúť do Grafického slotu od dosky, bo teraz to mám na výkonej grafike... a keď som vo windowse a nič nerobím, tak mi berie skrinkaPC okolo 150W. Ale v záťaži mi to vyskočí aj na 450 - 500W.
To nevim v cem si tak uplne pomuzes, kdyz grafika pojede na max, tak proste tuhle spotrebu mit bude...
No mne ide hlavne o minimalizáciu spotreby PC keď nepotrebujem výkon. Keď potrebujem výkon, tak mi nejde o spotrebu...