Re: multifunkční tiskárna
Co jsi nakonec koupil? Řeším teď něco podobného. Kvůli nahodilému tisku fotek to musí být ale inkoust, takže jsem vybral Canon Pixma MG5350 (cca 2300Kč). Tiskem by to mělo být stejné jako Pixma iP4x00. Trochu se bojím jen toho CIS snímače (vždy jsem měl skenery s CCD).
MG5350 mám, přecházel jsem na ní z iP4200. Případné dotazy rád zodpovím :)
černě ale na tom téměř netisknu, mám ještě druhou laserovku s "nulovými" náklady...
Dá se na tom kopírovat bez počítače? Tj. nějaké tlačítko pro kopii, skener to naskenuje a hned to tiskárna vytiskne? Jaká je kvalita? Dá se ten CIS snímač používat?
Kopírovat jsem myslím ještě nezkoušel. Mrknu na to večer. Skenovat jsem zkoušel jak přímo do PC, tak přímo do iPadu a v pohodě.
AirPrint mi ale dost zlobí, když tiskárnu zapneš po tom, co se iDevice připojí na síť, tak není vidět - jedině na iDevice vypnout a zapnout wifi, pak je tiskárna vidět (pravděpodobně proběhne restart Bonjour nebo tak něco). Možná je to otázka firmware, tuším, že jeden update jsem dělal - po koupi totiž AirPrint vůbec nebyl k dispozici :-o chtělo to nejdřív update FW a pak to teprv šlo.
Jinak co se týče toho skenování, neskenoval jsem nic náročnýho, na to to ani není... nějakej ten dokument, občanku, nákres...
AirPrint nepotrebuji, wifi pripojeni taky ne. Jde mi o kvalitni tisk (coz pokud bude na urovni Pixma iP4x00, tak mi staci) a sken listu A4. Co jsem to tak pocital, tak to cele vyjde levneji, jak kupovat vsechny inkousty do stare iP4700 a k tomu jednoucelovy skener (plus je tam i uspora mista).
PS: na iPadu s iOS6 v Safari nejde psat "rychla odpoved", po kazdem pismenku se skryje klavesnice. Nedela to i tobe?
Wifi je praktický v tom, že ti k tomu vede o kabel míň. Z hlediska tisku i skenování je to spolehlivý, nikdy jsem s tím problém neměl (ťuk ťuk - a to jsem k wifi tiskárnám byl vždy skeptik).
Schválně něco večer naskenuju a postnu někam na web.
PS. ano, dělá mi to i Chrome pro iPad. Rozšířený editor se takto nechová.
Tak tady máš rychlý scan A5 stránky v 600 DPI přímo do JPEG. IMHO dobré :)
edit :) http://uloz.to/xBdP7wD/img-jpg
Drobné doporučení - pokud na těch multifunkcích chcete tisknout slušné fotky a má to v rozhodování váhu, běžte rovnou pro některou 6-ink Epsonku, jako je http://interlink.tsbohemia.cz/epson-...d_d149085.html . Hodně jsem se divil, jaké fotky umí takováhle hračka vyprodukovat a to včetně barev, což je Achillova pata i levnějších nemultifunkcí.
Sesti inkoustovou multifunkci ma i Canon (ktereho mam za 8 let pouzivani napric celou radou iP4x00 vyzkouseneho). Pro rodice je to ale zbytecna investice. Je pravda, ze neznam vystup tebou uvedeneho Epsonu, ale ta znacka u me skoncila uz pred lety a tak jako nekupuju Acer a Asus notebooky, tak nekupuji Epson tiskarny.
Ono to je právě asi tak, že komu vyhovuje iP4x00, tak nemá důvod preferovat Epson. Kdo bojuje s barvami, profily, atd., měl by Epson zkusit. Jinak je to o gustu, nevím, proč u Tebe Epson skončil, dost lidí kolem mě (včetně mě :) ) považuje přechod z Canonu na Epson za slušný upgrade i v rámci stejné třídy. Ale jinak znám lidi, kteří jsou vrcholně spokojení i s inkoustovkami od HP nebo Lexmarku, takže je to fakt o očekávání.
Omlouvám se za vměšování,ale nechci zakládat nové téma.
Mám multifunkční Epson DX5050,tiskne na ní jen manželka občas papíry do práce,jen černobíle.Bohužel je to asi tak že tiskne třeba 50-100 listů a měsíc,dva nic.A tak se mi stalo že inkoust zaschnul.Zkoušel jsem čistit,ale nepomohlo.Tiskovou hlavu nechci kupovat novou.
Spíš přemýšlím nad nějakou levnou černobílou laserovou tiskárnou.Máte nějaké doporučení?
Levny cernobily laser je pro obcasny tisk dobra volba.
Resil jsem neustale problem s Canon MP550 v hrozne zakourene hospode kde slouzila k obcasnemu tisku faktur.
Zacinaly vzdy vynechavat trysky. Tiskarnu jsem vzdy vycistil a v normalnim prostredi treba 14 dnu spolehlive fungovala a pak stacil tyden v hospode a problem se opakoval.
Tak jsem tam koupil ten nejlevnejsi cernobily laser Xerox 3010 asi za 1500,-.
Neni to teda multifunkce a je oskliva, ale tiskne to prekvapive rychle a prvni toner stale tiskne uz rok (kazdy mesic narazove tak 50 stranek).
Prijemne me prekvapilo jak rychle to zacne tisknout prvni stranku po zapnuti, za 10 sekund je vytisknuto.
Xerox dela i multifunkcni typ, ale jsou to obludy velke osklive.
Dík za tip.Má někdo zkušenost s barevnou laserovkou?
Ad levné laserovky Xerox - asi před pěti lety jsem si koupil Phaser 3117, další jsou v rodině a všichni maximálně spokojeni (jak ti, kdo tisknou málo, tak ti, kdo hodně). Proč to říkám? Na jistém (http://www.levnapc.cz/tiskarna-xerox...117-16str.html) serveru prodávajícím repasovanou techniku se objevily za necelých 700 bez daně a dvouletou zárukou...
Tonery se shodují se Samsungy, takže 3000 stran lze pořídit do 1000 Kč (originál, alternativy jsem viděl i levnější). To jde, ne?
Jen to není multifunkce (jako scanner u mě ještě o něco déle slouží ten nejlevnější Canon - LiDE25, obdoba se dávala na Pixmy).
K multifunkci by mě dovedl jen nedostatek místa a/nebo potřeba offline kopírky.