program pre zosnimanie obrazovky a nasledna tlac
Potreboval by som vyriesit nasledujuci problem:
Mam soft (nekomercny, preto nechcem uvadzat jeho nazov) ktory bol napisany pre DOS.
Otvorim tento soft v malom okne. Tento soft ma este dalsiu nadstavbu, ktora otvara dalsie okno a to okno sa otvori vzdy vo fullscreene.
Ja to okno cez prt scrn zosnimam, otvorim si bitmap a skopirujem ho tam a nasledne ho zacsim vysku aj sirku na 135% a dalej ho dam vytlacit.
Kedze robim takychto prt scrnov viac a je to dost pracne, tak hladam nejake lepsie riesenie.
Existuje nejaky soft, ktory by to dokazal spravit za mna ??
Cize zosnima obrazovku, ulozi do bitmap, zvacsi ho a hned aj vytlaci ??
Nejaky soft som nasiel, ale ten vie zosnimat okno a vytlacit, nevie zosnimat fullscreen a samozrejme nevie ani obrazok zvacsit.
Re: program pre zosnimanie obrazovky a nasledna tlac
Nevím, jestli na to existuje "speciální program", nicméně jak to tak vidím, tak ty potřebuješ defacto opakovat stejný sled kroků a klikat pořád na stejná místa na obrazovce, na to by se dalo spatlat makro třeba v AutoHotKey, které by udělalo:
a) Stisk printscreenu
b) Klik na obrazovce na místo, kde je ikona pro otevření programu na bitmapy
c) Vložení z clipboardu
d) Zvětšení
e) Klik na ikonu pro tisk
Možná na to existuje cosi sofistikovanějšího, ale pokud ne, toto by asi taky byla cesta :)
jj tak nejak by to malo byt, ale netusim ako to spachat, nikdy som nic take nespravil
No tak mohl bych ti napsat nějaký "vzor", na tohle by zdá se stačily asi tak tři akce - posun myši na určité souřadnice, klik myšítkem a stisk klávesy... nic komplikovaného..
No ak by si mal chut, bol by som ti vdacny ? Ja totizto nemam ponatia ako to spravit