android - nastaveni - novy kontakt do telefonu shortcut ?
Ahoj, maly dotazek, koupil jsem zene mobil s androidem, a ted obcas resim jeji nespokojene dotazy.
Jeden z nich je: " Navolim si telefoni cislo, chci si ho ulozit, takze dam tlacitko ulozit, objevi se mi seznam kontaktu, dam novy kontakt, pak mi to nabidne jestli telefon nebo gmail, zvolim telefon a teprve ted jsem v okne, kde mohu zacit psat prijmeni jmeno atd. Oproti predchozi nokii musim projit o 3 volby navic, nez se dostanu do okna, ktere potrebuji. V 99.99% vzdy potrebuji do tohoto okna, takze bych chtela nastavit, aby to rovnou slo do tohoto okna.... "
A ja se tady potim a ne a ne na to prijit jak a ani zadna aplikace na google play mi to nenabizi.. Nemate nahodou nejaky tip, co s tim ?? (treba jsem si stahnul aplikaci quick contact a stejnak se dostanu do vyberu zda do googlu email nebo do mobilu a zadny setting abych se tomu vyhnul..)
Re: android - nastaveni - novy kontakt do telefonu shortcut ?
Citace:
Původně odeslal
milka
Ahoj, maly dotazek, koupil jsem zene mobil s androidem, a ted obcas resim jeji nespokojene dotazy.
Jeden z nich je: " Navolim si telefoni cislo, chci si ho ulozit, takze dam tlacitko ulozit, objevi se mi seznam kontaktu, dam novy kontakt, pak mi to nabidne jestli telefon nebo gmail, zvolim telefon a teprve ted jsem v okne, kde mohu zacit psat prijmeni jmeno atd. Oproti predchozi nokii musim projit o 3 volby navic, nez se dostanu do okna, ktere potrebuji. V 99.99% vzdy potrebuji do tohoto okna, takze bych chtela nastavit, aby to rovnou slo do tohoto okna.... "
A ja se tady potim a ne a ne na to prijit jak a ani zadna aplikace na google play mi to nenabizi.. Nemate nahodou nejaky tip, co s tim ?? (treba jsem si stahnul aplikaci quick contact a stejnak se dostanu do vyberu zda do googlu email nebo do mobilu a zadny setting abych se tomu vyhnul..)
Ahoj, a má v Nastavení vybránu položku "Uložit kontakt do: Telefon"?
Já na svém SG SII nic na kontakty nedoinstalovával a když to vezmu postupem Tvé ženy (právě jsem to zkoušel), tak na klávesnici naťukám číslo, telefon ho nezná => nad klávesnicí se zobrazí "přidat do kontaktů"... Já akorát vyberu "Vytvořit nový" nebo "Aktualizovat stávající" a už jsem v okně zadávání...Jak to ještě víc zkrátit takhle z fleku nevím, ale minimálně tu volbu zda to chce do telefonu vyřešíš nastavením "default" uložení kontaktů.
Cesta:
Kontakty-Další-Nastavení-Uložit nové kontakty do
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Ahoj, a má v Nastavení vybránu položku "Uložit kontakt do: Telefon"?
Cesta:
Kontakty-Další-Nastavení-Uložit nové kontakty do
Dejve, tohle jsem zkoušel najít, ale nějak mi to nejde:( Resp. tuhle moznost prave uz nemam (Kontakty - Nastaveni a vidim: Pouze kontakty s tel., seřadit podle, zobrazit kontakty podel, čísla služeb, odeslat kontakt)...
u me staci zadat cislo a dat pridat do kontaktu a jsem v karte detailu kontaktu. (ale poprve se me to tusim ptalo na ktery ucet se kontakt ma ulozit - mam soukromej a pracovni)
ale je pravda ze mam na s2 custom rom
mozna by to vyresilo zapnuti synchronizace kontaktu s google uctem, pak je tam uklada defaultne
Tohle je Xperia a asi to ma nejak jinak, synchronizace uctu je zapnuta, a kdyz v kontaktech vlezu do setting, tak vidim jenom " Ucty a synchronizace" (tam se dostanu do menu obecna nastaveni synchronizace)a pak "Cislo pro vytaceni sluzby" (ktere neni k dispozici).
Ach jo, Android neni spatny, jenom bych si pral, aby moznosti customizace byly jeste vetsi... (ale to bych asi musel flashnout na custom rom a to se mi moc nechce, neboli kdyby to bylo moje, tak to risknu , ale....)
Kazdopadne diky vsem za tipy.