Elektronika z dealextreamu (externí baterie)
Objednávám poměrně dost věcí z dealextreamu, ale vždycky jsou to maximálně kabely, redukce, gumové gadgety a podobně. Dneska mě napadlo, že bych si odtud objednal externí baterii na dobíjení telefonu a ipadu na cestách. Myslíte že je to hodně blbej nápad a vybouchne mi to někdě do obličeje, nebo už bych se teoreticky nemusel bát? Zajímal by mě třeba tenhle model, je tam i fotka vnitřku (ale já prd poznám). Díky za reakce
Re: Elektronika z dealextreamu (externí baterie)
Kamos ted tam kupoval asi 4 ruzne modely a vse snad funguje. Muzu vyzjistit vice informaci. Vybuchu bych se nebal, stejne vsechny baterie pochazi odtamtud, jedine s cim by podle me moh byt problem je udavana kapacita, ktere bych asi uplne neveril a pak pripadne zpracovani/vydrz.
Ja tedy kupoval jen nabijecky k iPhonu prezentovane jako "orig" a byly spatny, takze uz radsi jen kabely. Ale treba chytis dobry los :)
kolega si objednal 10 000 mAH externi baterku, realna kapacita byla cca 6 500 mAH, ale i tak to byla dobra koupe vzhledem k cenam a kapacite u nas prodavanych bazmeku jako Power Monkey/Gorilla apod.
ja mam objednano toto z branda ... dam vedet, az dorazi ... (jestli si vzpomenu)
http://shop.brando.com/MiMi-Power-Ba...c1392d046.html
btw. z DX uz neverim ani tem kabelum ...
12kmAh v 250g i s case a elektronikou? tomu bych teda neveril zas ja :-)
Díky pánové za názory. Asi to prostě prubnu a doufám že mě to nezabije. Ta kapacita bude asi vylhaná, ale i tak by to mohlo alespoň trochu fungovat. Za ten peníz to myslím stojí za zkoušku.
Obecne u levnejsich aku z DX delim kapacitu dvemi. Napr. 1200mAh je 600mAh.
Ale posledni dobou kupuji spis drazsi a byva to ok, napr aku do fotaku Olympus E-PL1 vydrzi dele nez original.
Mam presne tohle
http://dx.com/p/5000mah-replacement-...adapters-37977
Pripojil jsem na to Raspberry Pi a vydrzelo bezet dele jak 4 hodiny.
RasPi i s klavesnici a mysi ma spotrebu pres 3W i v klidu. Odber pres USB kolem 700mAh pri 5V.
Takze ta moje baterka ma urcite 3000 mAh spis vic.
Mám tu samou jako Sasa. Ale tuším, že jsem to kupoval na eBay (bylo to tu rychleji jak z DX). Iphone4 to nabilo 1,7x.
Saso, jak dlouho se ti ta aku nabíjí? Přes USB je to nekonečné a i s 2,1A nabíječkou iPadu3 to trvá strašně dlouho.
Jak psal někdo výše, i kabely od DX bývají průšvih. Kdysi jsem koupil pár kabelových redukcí různých typů – bylo s nimi manipulováno velmi slušně, ale přesto nezanedbatelné procento do pár měsíců odešlo... Takže si DX už dobře rozmýšlím, raději nekupuju, koupil jsem tam toho víc a často to bylo zklamání, některé věci odešly dost rychle. Co se týče ebaye a nákupů neznačkových výrobků, je to to samé. Baterky beru jedině od prověřených výrobců a z důvěryhodných zdrojů, kde falzifikáty a šunty snad tolik nehrozí. Ono u těch baterek to není jen o počáteční výdrži, ale také o rychlosti její degradace a výskytu poruch... Tím nechci říct, že nějaký výrobek z DX nemůže být špatný, ale po svých zkušenostech už raději ne.
DX ma zatial velmi nesklamal ale bral som tam ozaj len take hluposti ako kable , drziaky na tlf a 5V nabijacky do auta - zatial vsetko OK ,
www.buyincoins .. snad vsetko elektronicke co prislo bolo na hovno : MP3 Kitty player ani tuk , FM BT transmitter fungoval asi 2min a zacal sa pripajat sam od seba na BT ..... odvtedy som tam nekupil uz nic
Na DX jsme kupovali LED potápěčské baterky. Mohu říci, že většina z nich zlobí, některé nejdou vůbec a jiné se chovají nevyzpytatelně. Různé redukce mě zlobily také, rybářské rukavice poslali ve velikosti L tak, že je nenandá ani manželka. Baterie 18650 ať protected nebo unprotected měly všechny nižší kapacitu, a cca každá 5.odešla do měsíce. Ze třech čteček karet fungovaly dvě.
Přes vše, co jsem napsal, se tam dají koupit věci s dobrým poměrem cena/výkon. Kupuji tam však jen to, co už je ověřené uživateli.
jop a este som si spomenul na redukciu microSD/USB , prenosova rychlost je absolutne tragicka....
Nakupuju tam taky vetsinou kabely, obcas neco jineho. Problem mam u USB mini/micro samic, kde je nejaky levny mekky plast a ten prostredni uzky plast s konektory se hybe a obcas ztraci kontakt. Stejny problem u USB hubu s miniUSB konektorem. Pak dva druhy LED bodovek po dvou ks od kazdeho, oba uzivatele doporucovali, jeden typ funguje uz rok, druhe dva kusy chcipli po cca pul roce.