Rada pro uplnou lamu: EOS 30 -> kam dal?
Ahoj,
nez zacnete cist, tak prosim verte, ze nefotim, krome kompatku neumim s nicim fotit... Ale nastal cas narozenin pritelkyne, kterou bavi fotit ma starej fotak EOS 30 (na filmy) a ja se ptam, da se koupit jenom nove telo a pouzit jiz objektivy ktere ma nebo jsou tyto fotaky nekompatibilni?
Podle muzea fotaku na canon jsem si nasel, ze tento fotak ma taky EF lenses, ktere jsou stejne(jine) nez se pouzivaji ted na digitalech?
http://www.canon.com/camera-museum/c...=1996-2000&p=2
To ze nepujde pouzit batery pack to je mi relativne jasne, protoze kazdy typ fotaku ma jine baterky. Ale objektivy taky neco stoji, takze pokud by sly pouzit ty co k tomu ma bylo by to super.
Mohli by jste nejaky digital doporucit? (teda za predpokladu, ze objektivy pouzit pujdou)
Telo bych si predstavoval tak max do 20tis, klidne i bazar, pokyd by bylo nove muzu lehce prihodit, nebot DPH mi zamestnavatel snad vrati.
Dekuji
Re: Rada pro uplnou lamu: EOS 30 -> kam dal?
Objektivy ti pujdou, EF mount je kompatibilni napric celou radou tel. Priprav se ale na to, ze nektere starsi objektivy tretich vyrobcu nemusi spravne fungovat, kvuli reverse-engineered protokolu. Canoni objektivy by mely byt vsechny bez problemu.
Vzhledem k tomu, ze ma filmovy fullframe, doporucil bych EOS 5D, sehnat se da pod 20k starsi, je to model z 2005, nove uz nesezenes. Bude to nejsnazsi cesta, objektivy se budou chovat stejne jako na kinofilmu a jako bonus dostane i na dnesni pomery vynikajici kvalitu vystupu. Jen pozor na prach na snimaci, 5D je nazyvano "dust magnet" a ja to muzu jen potvrdit. Nebo zkus sehnat 5D markII, mozna se jeste doprodavaji nove kousky za slusnou cenu, mohl by sis odecist DPH.
a to chceš přítelkyni potěšit digitální či filmovou zrcadlovkou? v prvním případě souhlas s gargamelem, v tom druhém je diskuze širší:)
kluci dik ya odpovedi, nakonec se podarilo minuly tyden sehnat skoro novy set s 50D.