Ubuntu 12.04 + samba = vidim jen 243 adresu
Zdravím,
mám takový zvláštní problém - v rootu síťového disku mám adresář "X" s 1200 podadresáři. Když pod Windows7 skočím do nějakého z 1200 podadresářů a pak zpět do složky "X", stane se, že vidím jen prvních 243 adresářů. Pro zobrazení všech 1200 musím vyskočit do rootu a chvilku počkat nebo skočit do nějakého ze zobrazených 243 adresářů a pak zpět o úroveň výš. Adresář "X" má cca 240GB a celkově obsahuje přes 90000 souborů (včetně podadresářů).
Dělá to jen pod sambou a Windows. AFP i FTP protokol jede bez problémů. Na Macu jede samba taky normálně (ale tam ji nepoužívám, je moc pomalá).
Systém je Ubuntu 12.04. Samba verze 3.6.3. Běží tam RAID5 na 5ti discích (viz. podpis).
Konfigurační soubor smb.conf obsahuje (mimo jiné) tyto dvě pasáže (tuto konfiguraci používám od začátku a nikdy jsem s ní neměl problém).
[global]
workgroup = DOMA
netbios aliases = SERVER
wins support = Yes
username map = /etc/samba/smbusers
netbios name = server
passdb backend = smbpasswd
vfs objects = dirsort
locking = no
delete readonly = yes
read only = no
browsable = yes
writable = yes
[Server]
write list = petr
admin users = @users,petr
invalid users = root,media
path = /srv1/samba/
create mask = 0774
force create mode = 770
force directory mode = 770
comment = Server
directory mask = 0775
valid users = @users,petr
chown_username = petr
force user = petr
Netuší někdo v čem může být problém? Google mi moc nepomohl.
Re: Ubuntu 12.04 + samba = vidim jen 243 adresu
Problém se vyskytuje nezávisle na použitém programu ve Windows? V jakém programu to nefunguje? Co třeba příkazový řádek?
Total Commander, Servant Salamander. Jiné managery jsem nezkoušel. Příkazový řádek zkusím odpoledne.
Potvrzuji, že se problém vyskytuje i v příkazovém řádku...ale...
když mám obsah adresáře "X" pouze v jednom okně file manageru, tak se problém se zobrazením složek neobjevuje a pořád vidím všech 1200 adresářů (načítání obsahu ale někdy trvá pěkně dlouho případně skončí s chybovou hláškou, že je síťový disk nedostupný). Jakmile ale načtu adresář "X" i do druhého okna manageru (servant salamander), tak se začnou objevovat problémy.
edit: zkoušel jsem ještě jeden adresář (říkejme mu Y), kde mám 980 podadresářů. Tam se to chová úplně stejně. Akorát když to zazlobí tam, tak vidím jen cca 200 adresářů.
V logách se ani na jedné straně nic nepíše?
EDIT: Nemáš v názvech nonASCI znaky a špatně nastavený charset? http://www.linuxquestions.org/questi...rom-xp-211664/
V logách není nic.
adresáře obsahují české znaky, zkusil jsem do smb.conf přidat "display charset = ISO 8859-2" a "unix charset = UTF8", ale nic se nezměnilo (sambu jsem restartoval). Po nastavení "display charset" na UTF8 taky žádná změna (windows stále na síťovém disku zobrazuje vše stejně).
edit: vyřešeno. Bylo třeba smazat z Globalu tento příkaz "vfs objects = dirsort". Měl jsem ho tam kvůli importu fotek do iTunes - bez tohoto příkazu mám importované fotky špatně řazené, s tím příkazem jsou řazeny dobře. Vzhledem k tomu, že to byl jen pokus (sambu na Macu nepoužívám) a v praxi je to pro mě k ničemu, jsem ten příkaz smazal a je klid. Zkoušel jsem to opakovaně a na 99,99% je to tímto.