RAID 0 Intel Win 7 problém po opětovném zapojení disků
Mám následující problém: Na MB Gigabyte BA-Z68X-UD3-B3 jsem používal SW Raid 0 (Na Windows 7), přes ten Intel řadič v čipsetu. Zapojeno bylo 5 disků, 4 WD Green a jeden Samsung, vše 2TB. Vše fungovalo OK, no problem. Pak jsem musel disky vyndat, poznamenal jsem si pozice disků v řadiči. Když jsem je po čase nainstaloval zpět, pole není funkční. Hlásí, že jeden z disků je Incompatible a jeden Non-member. Ostatní tři jsou Member, tedy OK. V Intelovské aplikaci k řadiči píše, že tyto dva disky nejsou přítomné, ukazuje je jako dva samostatné disky. Zkoušel jsem jiné pozice v řadiči, ale nepomohlo to. V biosu je to samozřejmě nastaveno na RAID...
nevíte někdo co zkusit? díky...
Re: RAID 0 Intel Win 7 problém po opětovném zapojení disků
A v jakym stavu jsou ty disky? Smart? Jde z nich normalne cist?
Opravdu mas 5 disku v jednom raid0 poli? (jak je to s davanim vsech vajec do jednoho kosiku ?..... :) )
Disky jsou dle Smartu OK, vzhledem k tomu že jde o RAID 0 (teda původně...) tak z nich číst nejde (Stripe).
Jo, jsem si vědom rizika, je to průběžná záloha, ale rád bych tomu přišel na kloub... díky
Prostě ačkoliv jsou fyzicky přítomné všechny disky původního pole, dokonce i připojené na stejných portech, 1 se hlásí jako Incompatibile a druhý jako Non-mmeber disk, utility ve Win je vidí, nechci na ně jinak šahat, abych je zápisem nepodělal. Ostatní 3 disky jsou se hlásí jako Member disk...
2 Příloh-a(y)
Příloha 9785Příloha 9786
Pěkně je to vidět z přiložených obrázků - Rozpor mezi tím, co vidí Win a co RAID utilita Intel...
ty dva disky, které nejsou v RAID, by měly být...