CRT refresh rate - Windows 7
V podstate sem nikdy uspesne nevyresil zmenu refresh rate u CRT monitoru ve Windows novejsich nez XP. Mam tu ted jako sekundarni monitor 19" iiyamu, ktera napr. v 1024x768 umi snad 150Hz. Windows ale nabizeji tyto rezimy: 60Hz pokud z nejakeho duvodu nestihnou vycist z monitoru EDID, pripadne 75Hz pokud se jim to podari.
Kdyz sem mel monitor LCD monitor na reklamaci a iiyamu jsem pouzival jako hlavni, nejak se mi zmenou inf souboru, poustenim ruznych refresh rate overdriveru a powerstripu podarilo Windows v jednom konkretnim rozliseni premluvit na vyssi refresh rate. Zajimalo by me ale, zda jeste nekdo ma nejake zkusenosti s CRTckem prave ve Win7/Vista, protoze to preci musi jit vynutit nejak elegantne. Nekde jsem cetl, ze se jedna o omezeni ovladacu k grafice, obcas mi prijde, ze to je omezeni OS ....
Grafiku mam Radeon 6850, Radeon 5770 se choval naprosto stejne - tj. na vyber nebylo nic jineho nez 60 a nebo 75Hz.
Re: CRT refresh rate - Windows 7
V práci jsem jednou určitě CRT zkoušel na 7čkách a bez problému se dalo nastavit 100 a více Hz. Grafika Intel, monitor nějaký Samsung. Zkrátka fungovalo to i bez nějakého nestandardního zásahu. Pokud by tě zajímaly detaily, ptej se, ještě bych to někde našel.
Nevím, jestli se něco nezměninilo, ale naposled když jsem se o to zajímal, byl stav takovej, že na ATI kartách to prostě nešlo. Vyjádření znělo ve smyslu "je to bug", víme o tom, ale CRT už skoro nikdo nepoužívá, tak na to házíme bobek.
U ATI se to dalo opravit zásahem do registru... Jak přesně si už nepamatuji, ale mělo by to jít najít.
Pokud by si to nasel, byl bych zavazan. Ja sem na tohle tema nagooglil nekolik hodin a vysledek byl pokazde 0.