HTML výběr cesty k souboru
Ahoj, potřebuji nějak uložit soubor, který jsem si vygeneroval pomocí PHP. Samotné uložení mě jde, ale jde mě o to, aby uživatel nemusel vypisovat cestu ručně: D:\Data\soubor.txt , ale mohl si vybrat cestu jako tomu je u načtení souboru <input type="file">.
Je nějaká jednoduchá možnost?
Re: HTML výběr cesty k souboru
Nejjednodušší co mě napadá je to, že po vygenerování souboru na něj obyčejně odkážeš, o zbytek se postará prohlížeč, který po kliknutí na odkaz vyvolá save dialog.
Citace:
Původně odeslal
Dismembered
Nejjednodušší co mě napadá je to, že po vygenerování souboru na něj obyčejně odkážeš, o zbytek se postará prohlížeč, který po kliknutí na odkaz vyvolá save dialog.
Tak přesně takhle to mám udělané... :-) jenom jsem to chtěl zákazníkovi ještě ulehčit, aby na to nemusel cvakat a rovnou se mu to uložilo na příslušné místo. Kdyby se mu to zase ukládalo automaticky, tak si nemůže vybrat kam to stáhnout a rovnou by mu to šlo do složky pro stažené soubory a to jsem nechtěl... jinak děkuji za radu, třeba Vás ještě něco napadne... jinak to nechám takto jak to mám, že se vytvoří odkaz na ten soubor a ten si pak uloží kam chce.
Citace:
Původně odeslal
Mil17
Tak přesně takhle to mám udělané... :-) jenom jsem to chtěl zákazníkovi ještě ulehčit, aby na to nemusel cvakat a rovnou se mu to uložilo na příslušné místo...
Jde to s podepsaným java appletem (můžeš mít přístup k lokálnímu FS), ale startovat kvůli stahování javu prohlížeči.. no to není asi moc ulehčení :)
Jediná ulehčující možnost je nainstalovat zákazníkovi nějakou download manager extension do prohlížeče, která by uměla pravidla na stahování.